Tickets
Shop
Nieuws 23 apr 2018

'Een topevenement dat ik absoluut niet wil missen'

In de eerste week van juli zijn Heerde en Arnhem het decor van de WK Inline- en Freestyle-skaten. Voor het eerst worden deze twee kampioenschappen gecombineerd. Het belooft een groots evenement te worden, niet alleen voor de atleten maar ook voor de organisatie. Vrijwilligers zijn daarbij een onmisbare schakel.

Foto : EventMakers

Een van die vrijwilligers is Tineke (54) uit het Gelderse Malden. Ze is geboren in Canada en verhuisde rond haar zesde naar Nederland. "Ik heb vele jaren gewerkt als croupier, stewardess en hier en daar als bartender en hostess. Door deze banen was ik altijd omringd door mensen van verschillende culturen, rangen en standen. Ik kon mij uitleven in het naar de zin maken van mijn gasten, door ze een dag vol service te bieden en voor ze klaar te staan. Dat zit nu eenmaal in mijn genen en doe ik met volle overgave."

Niet stilzitten
Door omstandigheden kwam Tineke zonder werk te zitten en omdat 'stilzitten niets voor mij is', ging ze op zoek naar een manier om haar vrije tijd nuttig te besteden. "Zodoende ben ik bij EventMakers terechtgekomen. Mijn eerste 'optreden' was als ticketingmedewerker bij het EK Atletiek 2016 in Amsterdam. Daar werkte ik samen met vrijwilligers van diverse nationaliteiten en leeftijden. Ondertussen heb ik bij meerdere evenementen, in diverse functies, deel uitgemaakt van een grote groep enthousiaste en gemotiveerde collega's. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: een mooi en geslaagd evenement neerzetten."

Vrijwilligers van EventMakers na afloop van het WK Shorttrack 2017 in Ahoy

Naar eigen zeggen is Tineke een 'mensenmens in hart en nieren met een trots Oranje sporthart'. Zelf sport ze graag, maar het bekijken en beleven van andermans prestaties vindt ze ook een geweldige manier om actief deel uit te kunnen maken van verschillende sporten. In de jaren ’90 van de vorige eeuw ontdekte ze het inlineskaten. "Ik vond het een uitdaging om op vier wieltjes te kunnen genieten van je vrijheid in de buitenlucht. Gelukkig woon ik in een omgeving waar je (toen al) mooie, rustige en geasfalteerde dijken hebt die zich uitstekend lenen voor een tochtje op de skates. In het begin keken mensen je erg raar en vragend aan want dit fenomeen kenden ze nog niet."

Skate skills
Tineke kreeg de smaak steeds meer te pakken en in 1998 heeft ze zelfs de marathon van Berlijn geskatet. Daarna volgde ze cursus om skate-instructeur te worden en gaf les op een sportschool. "Inlineskaten is zo'n toffe manier van voortbewegen. Central Park in New York heb ik ook op skates doorkruist. In Nijmegen zit een grote overdekt skatepark dat Waalhalla heet (hal aan de rivier de Waal, red.) en waar je je skate skills kunt ontwikkelen. Ik ga daar af en toe kijken en geniet dan van de coolste stunts en tricks die ze daar laten zien."

Op het moment dat ze door EventMakers op de hoogte werd gebracht dat het WK Inline-skaten deze zomer in Nederland plaats vindt, was er geen enkele twijfel. "Ik dacht alleen: hier wil ik bijzijn! En ook heel fijn, het is maar tien kilometer bij mij vandaan. Kortom een topevenement dat ik absoluut niet wil missen."

Wil jij de WK Inline- en Freestyle-skaten ook van dichtbij meemaken? Meld je nu aan als vrijwilliger via EventMakers.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan