Tickets
Shop
Nieuws 25 okt 2017

Freddy Wennemars nieuwe voorzitter Atletenvereniging KNSB

Op voordracht van het Bestuur is Freddy Wennemars per vandaag officieel benoemd tot voorzitter van de Atletenvereniging KNSB. De voormalig langebaanschaatser volgt hiermee Cees Juffermans op. Voormalig shorttrackschaatsster Margriet de Schutter ondersteunt sinds oktober 2012 de voorzitter van de Atletenvereniging en zal deze rol ook in dit Olympische seizoen blijven vervullen.

Foto : Peter van der Lingen

Onder Juffermans’ voorzitterschap was het een roerige tijd in schaatsland. De Stompwijker heeft hierin een belangrijke rol gespeeld in bruggen slaan tussen de verschillende stakeholders en heeft hierin de positie van schaatsers in het schaatslandschap flink weten te verstevigen. Daarnaast zat Juffermans op persoonlijke titel in de commissie duurzame inrichting schaatssport.

Freddy Wennemars
We kennen allemaal broer Erben, toch is Freddy ook geen onbekende in de schaatswereld. Hij heeft geschaatst voor verschillende merkenteams, zoals Team Telfort en APPM. Zijn specialisme lag op de 500 en 1000 meter.

Na zijn carrière als wedstrijdschaatser trainde hij in het seizoen van 2013-2014 nog een jaar mee met schaatsploeg TVM, als trainingspartner van onder anderen Ireen Wüst en combineerde dit met zijn studie Technische Bedrijfskunde.

Teruggeven aan sport
Wennemars is blij met zijn benoeming en heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging. "Ik vind het een eer om de rol van Cees als voorzitter over te mogen nemen. Ik wil graag iets teruggeven aan de schaatssport en met mijn achtergrond in onder andere het schaatsen en in technische bedrijfskunde, verwacht ik van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de Atletenvereniging", vertelt de Zwollenaar enthousiast.

Juffermans ziet Wennemars als een goede opvolger: "Freddy komt uit de langebaanwereld en kent de sport dus van binnenuit. Daarnaast is hij communicatief sterk en beschikt hij over een goede visie om de gehele schaatssport op een hoger plan te brengen. Met belangrijk te nemen besluiten in het verschiet, zoals het bestuurlijk vernieuwingstraject binnen de KNSB met de daarbij horende commerciële uitdagingen, heb ik een goed gevoel bij Freddy Wennemars als nieuwe voorzitter van de Atletenvereniging."

Piet Geurts, directeur-bestuurder van de KNSB:"Wij zijn als KNSB erg blij met de rol van de Atletenvereniging, omdat het perspectief van de sporter centraal staat in beleid en besluitvorming. Wij juichen de komst van Freddy als voorzitter dan ook van harte toe en willen Cees bedanken voor zijn inzet als voorzitter van de Atletenvereniging en zijn rol als deelnemer van de commissie duurzame inrichting schaatssport."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan