Tickets
Shop
Nieuws 18 nov 2017

Wüst niet meer in actie tijdens World Cup in Stavanger

Ireen Wüst heeft zich afgemeld voor de rest van het World Cup-weekend in Stavanger. Ze zou zaterdag op de 1500 meter starten tegen ploeggenote Antoinette de Jong. De 31-jarige rijdster van Team Justlease.nl is niet helemaal fit en richt haar vizier nu op de volgende wereldbeker in Calgary.

Vrijdag kwam Wüst nog wel in actie op de 1000 meter, maar stelde teleur met een veertiende plek. "Ireen is al een tijdje niet fit. Eigenlijk vorige week ook al niet, maar ze wilde gewoon heel graag in Heerenveen rijden. We blijven bij het plan. Ireen gaat wel naar Calgary en daarna gaat ze, ter voorbereiding op het OKT (olympisch kwalificatietoernooi, red.) de zon opzoeken in Spanje", zegt coach Rutger Tijssen tegenover de NOS. "We gaan nu dingen doen waar ze beter van wordt. En van het rijden van de 1500 meter wordt Ireen op dit moment niet beter."

Bij de eerste wereldbekerwedstrijd in Thialf kampte ze met naweeën van een buikspierblessure. De derde World Cup wordt van 1 tot en 3 december verreden op het snelle ijs in Calgary.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan