Tickets
Shop
Nieuws 11 nov 2017

Kyarha van Tiel maakt geslaagde rentree op internationaal niveau

Kyarha van Tiel heeft haar rentree gemaakt op internationaal niveau, ze was ruim een jaar uitgeschakeld door een rugblessure. De 17-jarige kunstschaatsster werd zevende tijdens de Volvo Open Cup in de Letse hoofdstad Riga. Het was haar eerste wedstrijd bij de senioren.

De korte kür op vrijdag verliep technisch nog niet zoals gewenst en leverde een puntentotaal op van 36,01 waarmee ze negende werd in een veld van vijftien. Een dag later liet de Nederlands juniorenkampioen van 2016 zien dat men rekening met haar zal moeten houden dit seizoen. Op de vrije kür scoorde ze 86,02 punten en daarmee bleef ze lang bovenaan staan. Pas toen de top vijf in actie kwam, zakte ze van plek één naar vijf. Met een totaalscore van 122,03 werd ze zevende in het eindklassement.

"Ik ging er zonder verwachtingen in", zegt de Rotterdamse aan het eind van haar eerste toernooi bij de senioren. "Het was wel spannend, maar achteraf is het meegevallen. Ik heb nog niet zoveel wedstrijdgevoel en er zijn altijd dingen om te verbeteren. Maar ik heb in ieder geval laten zien dat ik er weer ben."

Van Tiel heeft twee grote doelen dit seizoen: de Europees kampioenschappen in Moskou (15-21 januari) en de WK Junioren in Sofia (5-11 maart). De weg ernaartoe gaat de komende weken langs wedstrijden in Andorra en Zagreb.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan