Tickets
Shop
Nieuws 25 mrt 2017

Veel medailles bij succesvolle Special Olympics

Bij de Special Olympics in Oostenrijk heeft de Nederlandse delegatie een bijzonder goede week gekend. TeamNL nam in totaal maar liefst veertig medailles mee naar huis. Daarvan gingen er 19 naar de schaatsers/shorttrackers.

Foto : Eigen foto

Onder leiding van hoofdcoach Cynthia Zetz won Sebastiaan Jacquemier als eerste Nederlandse shorttracker een medaille. De schaatser uit Almere won brons op de 1000 meter. Op de tweede finaledag greep Rien Hamse zilver en Joost van der Valk brons op de 777 meter. Finaledag drie was uiterst succesvol met drie gouden plakken: Alex Rebel, Hellen de Leeuw en Brian Proost waren allemaal de beste op de 222 meter.

Op donderdag 23 maart kwamen daar nog gouden medailles van Marieke Kuijt, Rien Hamse en Laura van der Kooij bij. Hanz Jacobs en Peter Le Clercq stelden de zilveren medaille veilig en Mina Bahgat, Sebastiaan Jacquemier en Michelle Zeeman grepen een bronzen plak. De slotdag leverde nog eens vijf medailles op. Wederom goud voor Brian Proost en ook Michelle Zeeman snelde naar het goud op de 333 meter.

Ook op de laatste dag van het evenement werden er weer flink wat medailles gewonnen. Brian en Michelle haalden goud, Helen, Hanz, Marieke en Alex zilver, Mina won brons en Peter en Laura reden naar een 4e plaats. Een prachtig resultaat!

Special Olympics Inc. is uitgegroeid tot ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking: wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan