Tickets
Shop
Nieuws 05 mrt 2017

Patrick Roest: 'Dit is m’n mooiste medaille'

Debuteren op een WK allround met een zilveren plak én vier persoonlijke records. Het overkwam de 21-jarige Patrick Roest, die alleen Sven Kramer voor zich moest dulden. “Ik heb een lekker weekend gedraaid”, zegt Roest trots.

Foto : Sander Chamid

De jongeling van Lotto-Jumbo moest wel bekennen dat hij zenuwen kende voor deze dag. "Vooral voor de 1500 meter. Maar het pakte goed uit, want ik werd derde in een nieuw persoonlijk record. Ik denk dat het ook wel goed is om zenuwachtig te zijn voor een wedstrijd. Zolang je het maar niet te veel hebt, want dat zorgt weer voor stress."

Roest is dankbaar dat hij bij Kramer in de ploeg zit. Hij nam hem op de 10 kilometer op sleeptouw waardoor Roest zijn vierde persoonlijke record reed. "Ik ben vooruit gegaan sinds ik met Sven train", beweert de vice-wereldkampioen, die Kramer in de toekomst graag nog meer concurrentie wil bieden. "Ik ben nu nog geen uitdaging voor Sven, maar ik hoop later wel. Eerst maar weer een goede zomer draaien."

Bij de junioren reeg hij de medailles aaneen, zo won hij meermaals een titel bij een WK voor junioren. Maar je eerste medaille op een WK voor senioren krijgt toch wel een heel speciaal plekje. "Dit is sowieso de mooiste medaille die ik heb gewonnen." En de bloemen? Die gaan naar zijn ouders, want die heeft hij nog niet gesproken. En wat doet Roest zondagavond? Een feest? "Nog niet. Volgende week is alweer de wereldbekerfinale in Stavanger."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan