Tickets
Shop
Nieuws 23 jun 2017

Orie: 'Timing van KPN heel bijzonder'

Jac Orie is absoluut niet blij met het nieuws dat KPN na de Olympische Spelen een eigen ploeg wil beginnen. Dat zegt de coach van de succesformatie Lotto-Jumbo in gesprek met schaatsen.nl.

"Ik vind de timing van KPN heel bijzonder", is Orie duidelijk. "Ik snap dat ze het momentum willen hebben, maar we zitten zes maanden voor het belangrijke olympisch kwalificatietoernooi. Waarom moet dit nieuws nu naar buiten komen?", vraagt de coach zich hardop af. "Ik ben hier absoluut niet blij mee."

Volgens Orie zouden deze ontwikkelingen weleens voor onrust kunnen zorgen binnen de ploeg. "Als dit soort zaken naar buiten komen, wordt er natuurlijk onderling over gesproken. Dat is logisch. Als een grote partij als KPN na de Spelen een ploeg wil beginnen, zorgt dat altijd voor reuring binnen het schaatsen. Wij als technische staf moeten er de komende maanden voor zorgen dat de prestaties er niet onder gaan lijden."

Orie zegt dat hij contact heeft gehad met Mark Versteegen, directeur sponsering van KPN. "Ik heb Mark gebeld en hem om een verklaring gevraagd. Als schaatscoach heb ik informatie nodig om te kunnen anticiperen op bepaalde situaties in dit belangrijke jaar. Dat ik geïnformeerd wil worden, lijkt me niet meer dan logisch."

Kramer
Sven Kramer, die in ieder geval tot en met de Spelen onder contract staat bij Lotto-Jumbo, gaf vrijdagochtend bij de NOS toe dat hij al gesproken heeft met KPN. "Ik was daarvan op de hoogte. Het is Sven zijn goed recht om zulke gesprekken te voeren. Daarnaast is hij er ook heel open over geweest tegen mij. Daar is niks over te zeggen", aldus Orie, die zelf bevestigt niet te zijn benaderd door KPN.

Op de vraag of hij bang is dat heel zijn ploeg na de Spelen van Pyeongchang leegloopt, is hij duidelijk. "Ik vrees er niet voor. We hebben als Lotto-Jumbo ook wat moois staan. Daarnaast hebben we laten zien waartoe we in staat zijn. Met steun van sterke sponsors als Lotto-Jumbo en BrandLoyalty verwacht ik ook na de Spelen van 2018 een topploeg te formeren."

"Toch is het natuurlijk wel iets waar we rekening mee moeten houden. Een ploeg kan niet uit één schaatser bestaan. Als KPN na de Spelen een eigen ploeg begint, krijgen we er een grote concurrent bij. Zo simpel is het. Dat die concurrent momenteel de hoofdsponsor van de KNSB is, is daarentegen heel bijzonder."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan