Tickets
Shop
Nieuws 24 jul 2017

World Games: zevende plaats voor Mulder, pech voor Roosenboom

Op de eerste dag van het wegtoernooi bij de World Games in Wrocław wisten Ronald en Michel Mulder maandag naar een zevende en elfde plaats te rijden op de 200 meter. Kay Schipper strandde in de kwalificatierondes. Bij de vrouwen kende Bianca Roosenboom een teleurstellende dag.

Foto : Anne van Vegchel

Roosenboom kwam bij de 200 meter niet door de kwalificatieronde heen, maar zag die afstand vooral als 'opwarmertje' voor de afvalkoers. Maar op die afstand ging het helemaal mis. Roosenboom viel al na twee rondes en moest daardoor de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

De gebroeders Mulder waren allebei sneller dan in de kwalificatieronden maar konden niet onder de 17 seconden duiken om mee te doen om het podium. Europees Kampioen Ioseba Fernandez won met één honderdste verschil van Duitser Simon Albrecht in een tijd van 16.897 seconden. Fransman Gwendal le Pivert kreeg het brons omgehangen. Kay Schipper kwam tekort voor de finale 200 meter. Met 18.452 strandde hij op een zestiende plaats. 

 
Dames
Bianca Roosenboom opende het bal voor de Nederlandse inline-skaters, maar wist zich niet te plaatsen voor de 200m finale. In een tijd van 20.627 seconden finishte ze als twintigste. "Deze race gold een beetje als warming up voor de afvalkoers van vanavond", aldus Roosenboom.

De winst ging naar de Chileense Maria Moya, die in een agressieve race snelde naar 18.840. Taiwanese Chen Ying-Chu  en An Yi Seul uit Zuid-Korea completeerden het podium. Belgisch kampioene Sandrine Tas, één van de favorieten op voorhand, stelde teleur met 19.662 en werd daarmee twaalfde. 

Foto : Actiefotografie.nl

 

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan