Tickets
Shop
Nieuws 12 jul 2017

Hoogeveen krijgt definitief kunstijsbaan

Hoogeveen krijgt vijf miljoen euro subsidie voor de bouw van een ijsbaan. Dat hebben de Provinciale Staten in Drenthe vanmiddag besloten.

De Gedeputeerde Staten vinden dat Hoogeveen met de garantstelling van 9,7 miljoen euro voldoet aan de eisen die gesteld zijn. Daarom stellen zij aan de Provinciale Staten voor om eenmalig 5 miljoen euro subsidie te verstrekken voor de realisatie van een bovenregionale kunstijsvoorziening in Hoogeveen.

Als voorwaarde voor de subsidie wordt wel gesteld dat de kunstijsbaan voor 31 december 2019 gebouwd en in gebruik genomen moet zijn. Dit sluit aan bij de deadline die door de gemeente Hoogeveen is gesteld.

Assen en Hoogeveen hebben beide een plan voor een ijsbaan in hun gemeente en dongen daarom mee naar de subsidie. Dat leverde veel discussie op in Drenthe. Het provinciale geld gaat nu dus naar Hoogeveen. Die gemeente wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van het Kleine Bols IJsstadion op het Bentinckspark. Assen gaat volgens RTV Drenthe nog wel bekijken of het alsnog een ijsbaan kan realiseren. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan