Tickets
Shop
Nieuws 19 jan 2017

Kulizhnikov laat WK's schieten, Bowe mist WK sprint

Pavel Kulizhnikov zal dit seizoen niet meer meedoen aan een WK. De Russische topsprinter kampt nog teveel met mentale problemen nadat hij gestraft werd op het gebruik van meldonium. Brittany Bowe mist het WK sprint, omdat zij zich daarvoor niet kwalificeerde.

Foto : Huub Snoep

Kulizhnikov meldde zich twee weken geleden ook al af voor het EK sprint. Zijn coach, Dmitry Dorofeev, legt tegen het Russische F-sport de reden uit. "Het hele verhaal over doping heeft hem erg beïnvloed. Hij heeft er moeite mee om zich op de wedstrijden te focussen. Het lukt steeds beter, maar hij is nog niet stabiel. We gaan nu werken aan de vorm, met onze gedachten al bij het olympische seizoen." Ook heeft de Rus nog last van een liesblessure.

Brittany Bowe ontbreekt omdat zij zich niet heeft gekwalificeerd via de Amerikaanse trials. De regerend wereldkampioene sprint kwam begin januari niet in actie bij de selectiewedstrijden in Salt Lake City. De bond wees haar wel aan voor de 500 en 1.000 meter op de WK afstanden. Bowe liep in de zomer een hersenschudding op en miste daarom het begin van het seizoen. 

De WK afstanden is tussen 9 en 12 februari in het Zuid-Koreaanse Gangneung. Het WK sprint vindt plaats in Calgary op 25 en 26 februari.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan