Tickets
Shop
Nieuws 03 feb 2017

Aart Koopmans Memorial afgelast

De organisatie van de Elfstedentocht Weissensee heeft in overleg met de KNSB en de medische staf besloten om de KPN Grand Prix 2, ook wel Aart Koopmans Memorial genoemd af te lassen. De beslissing is genomen omdat de huidige ijskwaliteit de veiligheid van de schaatsers niet met zekerheid kan waarborgen.

Foto : Glenn Wassenbergh

Voorafgaand aan het nemen van de beslissing zijn alle alternatieven de revue gepasseerd; zoals het starten op een ander tijdstip of het aanpassen van de baanlengte en het parcours. Door de toegenomen temperatuur ligt er echter een grote hoeveelheid water op het ijs, die er niet afgehaald kan worden. 

Vrijdagavond- en nacht blijven de temperaturen boven nul, waardoor het water niet opnieuw zal bevriezen. De gaten die in het ijs zijn ontstaan, zijn door het water niet zichtbaar. Het risico is te groot en aangezien de veiligheid van de schaatsers de hoogste prioriteit heeft, kon niet anders worden besloten dan om de wedstrijd af te gelasten, laat weissensee.nl in een persbericht weten. 

De KPN Grand Prix heeft een geweldige start gehad aan de Weissensee. Helaas kan de serie wedstrijden hier niet worden afgerond. Het vervolg van de competitie zal doorgang vinden in Zweden.

Ga voor meer informatie naar weissensee.nl!

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan