Tickets
Shop
Nieuws 27 sep 2016

Koen Verweij en Lucas van Alphen naar Team Plantina

Koen Verweij en Lucas van Alphen vormen de komende twee seizoenen de mannenallroundtak van Team Plantina. De 26-jarige Verweij werkt met de 25-jarige Van Alphen bij de ploeg aan zijn terugkeer naar de top, met als doel de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang.

De Noord-Hollandse schaatser moest vorig seizoen noodgedwongen rust nemen na overbelasting. Inmiddels is de winnaar van goud en zilver op de Spelen van Sotsji klaar voor een comeback. Plantina en iSkate faciliteren Verweij en Van Alphen daarin.

Verweij houdt zijn eigen begeleidingsteam, waarmee hij de afgelopen maanden al succesvol in training was. Daarnaast maakt hij gebruik van alle faciliteiten die Plantina en co-sponsor Continu hem bieden. Indien gewenst, kan hij trainen met de opleidingsteams van iSkate.

“Ik ben blij dat Plantina mij de mogelijkheid biedt om weer topschaatser te zijn en dat ik blijf samenwerken met de mensen die mij op weg hebben geholpen: Dirk-Jan Bakker, Richard Krajicek en Marianne Timmer", meldt Verweij in een persbericht van de ploeg. "Ik volg mijn route stap voor stap. Het grote doel is de Olympische Spelen over twee jaar, als het eerder goed gaat, is dat mooi meegenomen.”

'Mooie aanvulling'

Ook Lucas van Alphen is blij zich samen met Verweij bij Team Plantina Allround te kunnen voegen.  “Wij grijpen deze kans met beide handen aan en ik ben er van overtuigd dat het resultaat gaat opleveren.”

Mischa Strijder, directeur van Plantina is blij met de komst van de allroundmannen. "Met Koen en Lucas hebben we nu ook voor de middenlange afstanden sterke rijders, geheel in lijn met de ambitie van Team Plantina. We hebben er vertrouwen in dat deze samenwerking alle partijen veel gaat brengen. De mannentak is een mooie aanvulling op de allroundvrouwenploeg."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan