Tickets
Shop
Nieuws 27 feb 2016

Verbij baalt: 'Matige 1000 meter'

Met een tweede tijd op de 500 meter stond Kai Verbij er na de eerste afstand van het ISU WK Sprint in Seoul prima voor. Zijn humeur kreeg echter een tikje te verduren op de 1000 meter, want na die afstand stond hij vierde. “De 1000 meter was matig”, oordeelde hij.

Foto : Huub Snoep

Over de 500 meter was Verbij meer dan te spreken. Zijn 34,94 was voor Seoul een hele goede tijd. Op de kilometer verspilde hij te veel tijd, vond hij.

Het duurde even voordat Verbij van start kon op de 1000 meter. De starter leek problemen te hebben met het startpistool en toen alles in orde was gebracht maakte Shani Davis, zijn tegenstander, ook nog eens een valse start. Dat deerde de sprinter van beslist.nl niet. “Niks aan te doen.”

Hij laat zich daardoor niet gek maken. “Als het min twaalf was geweest in de hal dan had ik me er wel aan geërgerd, maar het is hier een prima temperatuur.” De reden voor zijn matige 1000 meter zocht hij bij zichzelf.  “Ik ging er iets te gemakkelijk in. Het eerste rondje was te langzaam. Als je iets feller bent dan neem je dat mee in de laatste ronde en is je eindtijd beter.”

Het lag niet aan zijn opening. Die was op zich prima, vertelde hij. Het euvel lag bij het uitkomen van de eerste bocht. “Die kwam ik wat te lafjes uit.”

Medailles

Juist na zijn tweede plek op de openingsafstand voelde de zesde tijd van 1.10,45 als een teleurstelling. Na de 500 meter realiseerde hij zich dat hij echt mee zou kunnen doen om de medailles. “Daarom is het echt wel balen van die 1000 meter.”

Hij heeft in het tussenklassement maar een achterstand van 0,04 op de Duitser Nico Ihle. Dat is een overbrugbaar verschil, maar Verbij wil er niet te gemakkelijk over denken. “Ik moet morgen echt een goede dag hebben, want Nico kan een goede 500 meter rijden.”

En met name op de 1000 meter zal hij meer agressiviteit moeten tonen, benadrukte hij. De race van zaterdag dient dan voor hem als voorbeeld voor hoe het niet moet. “En hopelijk lukt dat.”

Lees alles over het WK Sprint op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan