Tickets
Shop
Nieuws 10 jan 2016

Twee vliegen in een klap voor De Jong

Met de breedste glimlach van het hele deelnemersveld reed Antoinette de Jong uit na haar vijf kilometer. De jonge Friezin won haar eerste medaille op het EK en weet zich al zeker van het WK Allround. "Het was een ontlading, opluchting dat het gelukt was", beschrijft ze het gevoel van vlak na haar rit.

Foto : Huub Snoep

Haar belangrijkste doel was een podiumplek. "Ik wist dat het erin zat, maar je moet het dan nog wel doen", zegt ze. "En een plek op het WK is ook mooi."

Ondanks de tevredenheid over haar prestatie, was de ploeggenote van Ireen Wüst ook kritisch op zichzelf. Zowel op de 1500 als op de 5000 meter had ze wat steekjes laten vallen. Met name aan het slot van de laatste afstand stapte ze in een voor haar heel bekende valkuil: ze wilde te veel. "Dat was jammer, daardoor kon ik mijn rust niet bewaren, maar dat is heel lastig als je vermoeid raakt", legt ze uit. 

Met het ticket voor het WK in Berlijn (5-6 maart) op zak weet De Jong ook al waar haar verbeterpunten in het allroundtoernooi liggen. Ze wil het gat naar Wüst en winnares Martina Sablikova nog wel verkleinen. 

"Ik moet straks op het WK een betere 500 en 3000 meter rijden", vindt ze. "Ik ga er nu nog wat training erin gooien, de motor opladen en erin vliegen op het WK."

Lees alles over het EK Allround op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan