Tickets
Shop
Nieuws 10 dec 2016

Twee op rij voor Simon Schouten

Hij stond de laatste jaren vooral te boek als krachtpatser op natuurijs. Rechtstreeks gevolg van zijn zege in de Alternatieve Elfstedentocht, bijna drie jaar geleden. Maar Simon Schouten is inmiddels ook op kunstijs een man om rekening mee te houden. Dat bewees hij in Enschede met zijn tweede opeenvolgende zege. In de sprint klopte hij Robert Post en Bob de Vries.

Foto : Neeke Wassenbergh

De wending in zijn reputatie was eigenlijk best opmerkelijk. Simon Schouten was als talentvolle B-rijder oppermachtig bij de Beloften en zette menig sprint haast achteloos naar zijn hand. Twee wedstrijden zorgden er echter voor dat hij op het hoogste niveau faam kreeg als natuurijsman. Eerst zijn zege in de klassieker van Eernewoude, en vervolgens die heorïsche zege op de Weissensee. Hij bevestigde zijn nieuwe reputatie meteen ook maar met een overwinning in Zweden.

Stempel

Het zijn races en resultaten die Simon Schouten aanspreken. Maar de West-Fries wil ook op kunstijs zijn stempel drukken. Dat lukte maar mondjesmaat. Tot nu. Eerst de winst in Hoorn, en meteen daar achteraan dan ook maar in Enschede. Twee uit twee, en dat wilde Schouten best weten. ’’Dat het niet lukte irriteerde me best wel. Maar de laatste weken voelde ik dat ik sterker werd, dat het goed zat. En dat kan ik meteen omzetten in twee zeges. Daar ben ik hartstikke blij mee.’’

Die winst kwam er overigens na een spetterende wedstrijd waarin het peloton geen moment rust kende. Al binnen de eerste 25 ronden waren er vijftien mannen met een ronde voorsprong, en dat bleek een opmaat naar veel meer actie. Uiteindelijk waren er tien mannen met twee rondjes en acht met één ronde.

In die eerste groep ook Bob de Vries, en niet Mats Stoltenborg, de man in het oranje leiderspak. Dat kon Stoltenborg dus na afloop meteen weer inleveren bij Bob de Vries, die de nieuwe leider is.

Alles teruglezen? Bekijk dan ons liveblog. De uitslag vindt u hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan