Tickets
Shop
Nieuws 13 mei 2016

Topfitte Gerritsen neemt kijkje in keuken bij shorttrackers

Annette Gerritsen is topfit en vol vertrouwen voor komend seizoen. Momenteel verricht ze extra trainingsarbeid door in Utrecht met een groep shorttrackers mee te trainen.

Foto : Neeke Smit

In Utrecht traint een groep jonge talenten, waar ook wereldtopper JR Celski tijdelijk bij is aangesloten, onder leiding van Wilma Boomstra en Niels Kerstholt. Gerritsen ziet het als een ideale kans om in zichzelf te investeren.

"Ik combineer het met mijn programma op de langebaan. Het is een beetje zo gelopen. In de winter deed ik al eens mee op de Jaap Edenbaan en daar kwam ik Niels tegen. Ik merkte dat het me hielp, vooral technisch. Het is net even anders, heel leerzaam. Het is voor mij ook ideaal dat het in Utrecht is", vertelt de rijdster van Team Afterpay aan schaatsen.nl.

De dertigjarige Gerritsen merkt dat ze er veel baat bij heeft om met de shorttrackers mee te trainen. "Ze zijn zo sterk in hun benen en in hun balans. Zij kunnen bijvoorbeeld heel goed op één been door de bocht. Dat is wel iets waar ik tijd op kan winnen. Alle meiden om me heen zijn sterker geworden, dus ik moet mezelf wel een beetje uitdagen en het mezelf moeilijk maken."

Californië

Gerritsen is weer volop in training nadat ze onlangs even tijd voor zichzelf nam. Ze ging op vakantie om de accu op te laden voor het nieuwe seizoen. Dat deed haar goed, zo merkte ze. "Ik heb een trip door Californië gemaakt. Soms is het goed om even weg te zijn van alles en in alle rust na te denken over volgend seizoen. Ik ben lekker mijn eigen gangetje gegaan en ben superblij dat ik nu weer fit ben."

In de voorbije jaren kwakkelde Gerritsen met haar fysieke gesteldheid. Ze kampte met de ziekte van Pfeiffer en had verschillende blessures. Vorig seizoen ging het al steeds beter en merkte ze dat ze langzaam weer de oude werd. "Ik heb toen in de zomer alleen maar gerevalideerd en langzaamaan mee kunnen draaien. In de winter ging het eigenlijk beter dan verwacht. Ik heb nu echt het gevoel dat er nog meer in zit", is ze hoopvol.

Fiets

De winnares van olympisch zilver op de 1000 meter in Vancouver is voor het eerst sinds tijden weer topfit voor de start van een nieuw seizoen. Dat geeft haar een heerlijk gevoel. "Dat is lang geleden. Ik kan nu echt alles weer doen. De laatste keer dat dat zo was, is wel een paar jaar geleden. Ik had het er toevallig nog met mijn trainer Dennis van er Gun over. Vorig jaar rond deze tijd deed ik vijf minuten aquagym, nu zit ik vier uur op de fiets."

Gerritsen, die de komende periode gewoon in Nederland zal blijven trainen, weet nog niet precies hoe haar seizoen eruit zal gaan zien. Ze verwacht in ieder geval wel bij Team Afterpay te blijven. "We zijn nog in gesprek, maar ik verwacht dat dat wel goedkomt." 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan