Tickets
Shop
Nieuws 07 mrt 2016

Thialf neemt afscheid van Bob de Jong en Margot Boer

De World Cup Finale in Heerenveen staat komend weekeinde niet alleen in het teken van de afsluiting van het langebaanseizoen. Bob de Jong en Margot Boer nemen respectievelijk op zaterdag en zondag afscheid van het schaatspubliek.

Foto : Soenar Chamid

De 39-jarige De Jong en de dertigjarige Boer hebben een rijke carrière achter de rug. Zo werd de Leimuidenaar vijf keer wereldkampioen op de tien kilometer en pakte hij twee keer de mondiale titel op de 5000 meter.

Zijn absolute hoogtepunt beleefde De Jong tijdens de Olympische Spelen van 2006. In Turijn ging hij met het goud aan de haal op de tien kilometer, nadat vier jaar eerder, bij de Spelen in Salt Lake City, nog alles verkeerd ging wat er maar verkeerd kon gaan.

Boer boekte haar zeges vooral op nationaal niveau. De Zuid-Hollandse werd bijvoorbeeld vier keer Nederlands kampioene sprint en pakte evenzoveel keer goud op de 500 meter bij het NK Afstanden.

De mooiste medailles die Boer pakte, waren echter niet van goud. Bij de Spelen van 2014 in Sotsji haalde ze als eerste Nederlandse vrouw een olympische medaille op de kortste afstand (brons). Een paar dagen later herhaalde ze dat kunstje nog maar eens op de 1000 meter.

Er zijn overigens nog kaarten beschikbaar voor de World Cup Finale, dus fans die De Jong en Boer zelf willen uitzwaaien, hebben die kans nog altijd. Tickets zijn te bestellen via schaatsen.nl/tickets.

Ook mensen die niet bij het afscheid aanwezig zijn, kunnen hun waardering uiten voor de mooie momenten die de stayer en de sprintster hun gegeven hebben. Voor die gelegenheid zijn op social media de hashtags #bobbedankt en #margotbedankt in het leven geroepen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan