Tickets
Shop
Nieuws 14 sep 2016

Ongemotiveerde Håvard Bøkko neemt pauze

Håvard Bøkko zal het komende winterseizoen een pauze nemen van het schaatsen. De Noor kampt met motivatieproblemen.

Foto : Margarita Bouma

"Ik ben op dit moment niet in staat om te doen wat nodig is om snel te schaatsen en mee te doen om de podiumplaatsen. Daarom kies ik om een ​​pauze te nemen nu", meldt hij aan het Noorse NRK.

Na 12 jaar als full-time schaatser meent de wereldkampioen van 2011 dat de motivatie is verdwenen. "Ik hoop dat die motivatie en de wens om weer mee te doen terugkomen. Of dat een week, een maand of een jaar gaat duren weet ik niet. Ik kan niets beloven."

De komende tijd zal Bøkko zich op andere dingen richten en niet meetrainen met de nationale ploeg. "Ik wil ontspannen en over iets anders nadenken dan rondetijden en schaatsen."  De Noor kreeg al verschillende seizoenen te kampen met blessures en ook afgelopen zomer was geen uitzondering. "Het is saai om daar tijdens trainingen steeds maar rekening mee te moeten houden", luidt het. 

Einde carrière

NRK's schaatsexpert Even Wetten vreest dat deze pauze het einde van Bøkko's carrière betekent. "Hij moet actief blijven, terwijl hij het lichaam de tijd geeft om te herstellen. Na het nemen van een pauze is het heel lastig terugkomen.`

Bøkko zelf wil nog weinig over zijn toekomstplannen kwijt. "Op dit moment ben ik moe. Ik heb even genoeg van twee trainingssessies per dag en 200 dagen reizen per jaar. Nu wil ik naar huis, op vakantie en elders iets heel anders doen."

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan