Tickets
Shop
Nieuws 17 feb 2016

Nuis organiseert wedstrijd met nieuw concept

LottoNL-Jumbo-rijder Kjeld Nuis organiseert een wedstrijd die luistert naar de naam 'Kjelds Vliegende Start', een combinatie van massastart, lange afstand en tussensprints.

Foto : Soenar Chamid

Iedereen van 16 jaar en ouder kan zich van 24 februari tot en met 13 maart op iedere baan met een MYLAPS-systeem, een systeem waarmee je je rondetijd kunt meten, kwalificeren voor de wedstrijd.

Uiteindelijk plaatsen de zestien mannen en zestien vrouwen met de snelste rondetijd zich voor Kjelds Vliegende Start op maandagavond 21 maart in Thialf.

Bij die wedstrijd bepaalt Nuis in een race met zestien rijders iedere ronde het tempo en zullen per ronde de twee laatste deelnemers afvallen. Als er nog vier rijders over zijn, stapt Nuis uit de wedstrijd en strijden de vier finalisten in de laatste ronde om de zege.

"Ik vind het leuk om te kijken naar nieuwe concepten in het schaatsen en daarom organiseer ik dit samen met Red Bull", aldus de Nederlands kampioen op de 1000 en 1500 meter. "Ik bepaal het tempo, maar schaats niet mee voor de winst. Dus je schaatst mét mij in plaats van tegen mij."

Inschrijven voor de kwalificatie kan hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan