Tickets
Shop
Nieuws 22 jan 2016

Nuis en Rotteveel niet van start bij KPN NK

Kjeld Nuis en Renz Rotteveel zullen dit weekeinde niet van start gaan bij respectievelijk het KPN NK Sprint en het KPN NK Allround.

De rijder van Team LottoNL-Jumbo kampt met griep, zo laat hij op Twitter weten. Zijn collega van de na dit seizoen verdwijnende Corendonploeg heeft al langere tijd last van hartritmestoornissen.

"Geen NK Sprint voor mij. Afgemeld vanwege griep. Hoopte nog op tijd op te knappen maar helaas", laat een balende Nuis weten.

Rotteveel moest bij de KPN NK Afstanden om dezelfde reden al voortijdig afhaken. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de situatie niet direct zeer ernstig is. 

"Maar het komt mijn prestatie niet ten goede. Tijdens de trainingen deze week namen de klachten weer wat toe. De kans is groot dat ik er tijdens de race opnieuw hinder van ondervindt. Op die manier kan ik een goed klassement wel vergeten", laat Rotteveel in een persbericht weten.

Dinsdag ondergaat de rijder een operatie om de hartritmestoornissen te verhelpen. "Daar ga ik mij nu goed op voorbereiden. En dan zit er voor mij dit weekend niets anders op dan mijn teamgenoten keihard aan te moedigen."

Lees alles over het KPN NK Allround en Sprint op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan