Tickets
Shop
Nieuws 29 jan 2016

Niki Wories: ‘Ik heb vooruitgang laten zien’

“Ik heb vooruitgang laten zien”, oordeelt Niki Wories na het EK Kunstrijden in Bratislava. “Van geen finale halen vorig jaar naar een twintigste plek nu, dat is mooi.”

Foto : Soenar Chamid

Op haar tweede senioren-EK wist de pas negentienjarige Wories als 21e de vrije kür te halen en daar reed ze met een puntentotaal van 85,05 naar de twintigste plek te rijden en steeg daarmee ook een plekje in de eindstand (met 131.87 punten). “Dat is niet slecht."

Toch maakte de Nederlandse nog een aantal ‘stomme foutjes’, vindt ze. Ze ging tweemaal onderuit, bij een axel en een flip. En daarnaast maakte ze een aantal sprongen niet helemaal af, maakte een tweevoudige in plaats van drievoudige draai.

Dat laatste zat haar meer dwars dan de twee keer dat ze viel. “Een val kan gebeuren, maar als je een sprong niet door draait dan is dat echt een fout. Vallen is meer pech.”

Wories traint nu sinds enkele maanden in Canada en heeft daar hard aan haar techniek kunnen werken. “Het is daar veel gestructureerder dan in Nederland”, vertelt ze. “Het bevalt heel goed.”

Een weekje voor het EK keerde Wories terug naar Europa. Ze ging direct naar Slowakije, naar Bratislava. Na het kampioenschap neemt ze even de tijd om terug naar Nederland te gaan, maar niet te lang, want er moet in Canada weer getraind worden voor de volgende belangrijke wedstrijd.

“Ik hoop dat ik naar het WK mag”, zegt Wories voorzichtig. In feite is ze al zeker van deelname, want ze heeft aan alle kwalificatie-eisen voldaan, die van de ISU en van de KNSB. “Ik moet alleen nog wel officieel uitgezonden worden.”


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan