Tickets
Shop
Nieuws 13 aug 2016

Negende plaats Laurine van Riessen op olympische keirin

Oud-schaatser Laurine van Riessen is bij de Olympische Spelen als negende geëindigd op het baanwieleronderdeel keirin

Foto : Sander Chamid

De Nederlandse eindigde haar race in de tweede ronde als vierde, waar een plaats bij de beste drie nodig was voor een startbewijs voor de finale. Daardoor was Van Riessen veroordeeld tot het rijden van de B-finale, waar de plaatsen zeven tot en met twaalf verdeeld werden. Ook daarin kwam ze als derde over de streep.

Van Riessen ontsnapte in de eerste ronde in Rio de Janeiro aan een zware val, nadat ze door een tegenstandster bijna de baan uit werd gelanceerd. De Leidse bleef overeind, maar kon geen aanspraak meer maken op een plaats bij de beste twee en eindigde als vierde.

In de herkansingen kreeg Van Riessen een tweede kans om zich alsnog voor de tweede ronde te plaatsen en dat lukte. De 29-jarige kwam als eerste over de streep nadat ze in de laatste ronde de kop overnam en die niet meer weggaf.

Vrijdag eindigde Van Riessen - die bij de Winterspelen van 2010 brons pakte op de 1000 meter - samen met wielerpartner Ligtlee als vijfde op de teamsprint. Later deze Spelen komt Van Riessen ook nog in actie op de sprint.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan