Tickets
Shop
Nieuws 07 mrt 2016

Nederlanders zeer succesvol bij WK Masters

De Nederlandse schaatsers hebben een succesvol WK Allround voor Masters achter de rug. Bij het toernooi, dat van 4 tot en met 6 maart in Leeuwarden verreden werd, waren vijftien van de negentien gouden medailles voor een landgenoot.

Foto : Soenar Chamid

Bij de heren vanaf dertig jaar was Jeroen Schoppink de beste, gevolgd door David Hjalmarsson uit Zweden. Het brons was voor Mark Ooijevaar, die ondanks een val op de 500 meter het brons pakte. Bij de dames in deze categorie ging het goud naar Manouk van Emmerik, gevolgd door Suzanne Mulder en de Duitse Imke Hüser. 

In de categorie M35 ging de titel naar Eelco Kooistra, gevolgd door landgenoot Bart Seffinga en Markus Hjalmarsson uit Zweden. Renske Winters, Linda van Oosten en Jeanette ten Hag pakten het eremetaal bij de dames.

Kees Hooft wist het goud bij de Masters vanaf veertig jaar in de wacht te slepen. Olaf Wit en Harry Paradijs maakten het podium compleet en daarmee volledig oranje. Anke Jannie Landman wist het goud bij de dames in de wacht te slepen, gevolgd door Nina Tørset uit Noorwegen en landgenote Dorian Schoonderwoerd.

Hijlkema en Rogulska

Piet Hijlkema ging in de categorie M45 met het goud aan de haal. Tjard Kopka en Paul Robijn moesten het doen met zilver en brons. Bij de dames kleurde in deze categorie het gehele podium oranje. Het goud was voor Kaska Rogulska, het zilver voor Jolanda Grimbergen en het brons voor Irma Woud.

Bij de heren vanaf vijftig jaar een opvallend oranje-arm podium. De overwinning ging naar de Duitser Rene van Bernum, gevolgd door de Amerikanen Theron Sands en Martin Haire. De beste Nederlander was Wijnand Kooiman op plaats vijf. Lijnie Boele ging er bij de dames met het goud vandoor. Lian van Dongen en Monique Boerema legden beslag op het zilver en brons.  

Arjan Bakker zorgde voor het Nederlandse succes in de categorie M55 en pakte het goud. Frode Eidsmo uit Noorwegen ging met het zilver aan de haal, gevolgd door Herman Vermeer met het brons. Ook bij de dames was er Nederlands succes. Lettie Zwanenburg pakte het goud, voor Marianne de Neeling en Galina Popova uit Oekraïne. 

Van den Hoff en Van der Ster

Bij de manen vanaf zestig jaar was er goud voor Victor van den Hoff, gevolgd door de Noor Ragnvald Næss en landgenoot Hans van Peperstraten. Noor van der Ster ging er bij de dames met de overwinning vandoor. Ute Zillmann uit Duitsland en Barbara Heerschop volgden op plaats twee en die. 

In de categorie M65 ging het zilver naar Harrie Doesburg. Hij moest alleen Sergej Mazein uit Rusland voor zich dulden. Het brons was voor John Diemont uit Amerika. In deze categorie ging bij de dames alleen de Amerikaanse Joanna Walters van start, die er logischerwijs met de titel vandoor ging. 

Kees Verdouw wist bij de heren vanaf 70 jaar het goud veilig te stellen, hij bleef de Fin Pentti Kiiskinen en landgenoot Wim Brand voor.  Klaas Hulst was de snelste man in  de categorie M75. De Russen Sergej Loginov en Ramir Kuramshin pakten het zilver en brons. 

In de categorie vanaf tachtig jaar gingen ook nog twee dappere mannen van start. Arne Kjell Foldvik pakte het goud. Zilver was er voor Peter Blokker uit Canada. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan