Tickets
Shop
Nieuws 10 jan 2016

Kramer: 'Blik nu op WK Afstanden'

Lang zal Sven Kramer niet stilstaan bij zijn achtste Europese allroundtitel. "Ik ben niet zo van het terugkijken", zegt hij.

Foto : Huub Snoep

"Het is jammer dat het toernooi wat gedevalueerd was door het afzeggen van Denis Yuskov voor de tien kilometer en dat Sverre Lunde Pedersen ziek was, maar ik ben altijd alweer snel met het volgende bezig", zegt de Europees kampioen. "En dus heb ik mijn blik nu op de WK Afstanden."

Toch neemt Kramer na de huldiging nog wel eventjes de tijd om terug te blikken op het toernooi. Dat was met de 500 meter prima begonnen. "Die was heel goed, erg goed zelfs", oordeelt hij. "De vijf kilometer was prima, maar de 1500 onder de maat. De tien kilometer was heel stabiel en technisch goed uitgevoerd."

De goede start op de 500 meter had het scherpe randje eraf gehaald, legt hij uit. "Daardoor is de focus toch wat minder scherp op bijvoorbeeld de vijf kilometer. Het is dan in je onderbewustzijn wat minder urgent."

Spanning

Op geen enkel moment kwam Kramer in Minsk echt in gevaar, maar gemakkelijk was het desondanks niet, benadrukt de kopman van Team LottoNL-Jumbo. "Er zit toch veel spanning op, zoiets gaat nooit vanzelf."

"En ik heb weleens gemakkelijkere dagen gehadĀ at the office", vervolgt hij. "Ik ging met drie seconden voorsprong de tien kilometer in. Ik heb wel eens meer gehad." Een voorsprong op de tien was evengoed meer dan waarop hij van tevoren gehoopt had.

In voorbereiding op de ISU WK Afstanden in Kolomna neemt Kramer nu even tijd vrij van het ijs. Hij gaat samen met de wielrenners van LottoNL-Jumbo op trainingskamp in Benidorm. Het KPN NK Allround slaat hij over.

Lees alles over het EK Allround op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan