Tickets
Shop
Nieuws 22 apr 2016

Koopjesdrogisterij.nl stopt als sponsor schaatsploeg

Koopjesdrogisterij.nl zal komend seizoen niet terugkeren als sponsor van de gelijknamige schaatsploeg.

Foto : Sander Chamid

De online drogist geeft in een persbericht van de overkoepelende schaatsorganisatie iSkate aan een andere richting in te willen slaan op het gebied van sponsoring. Men is van mening dat het met het sponsoren van de ploeg slechts een selecte groep liefhebbers bereikt en een te beperkt aantal sporters kan helpen.

"Eén van onze pijlers is juist dat Koopjesdrogisterij er voor iedereen is; we willen proberen nog dichter bij onze klanten te staan dan we nu al doen. Ook letterlijk dus. Daarom gaan we met onze sportsponsoring 'het land in' - we gaan veel geld beschikbaar stellen voor de breedtesport", zegt directeur Brenda Warmels.

Rhian Ket, operationeel directeur van iSkate vindt het jammer dat de sponsor stopt maar begrijpt de beslissing. "We zijn blij met de ondersteuning van Koopjesdrogisterij van de afgelopen jaren. Het team heeft goede successen gekend maar we begrijpen de keus om de breedtesport verder te gaan ondersteunen. Iets wat past bij een snelgroeiend merk. " 

De ploeg van coach Martin ten Hove werd afgelopen seizoen onder meer gevormd door Jorien Voorhuis, Linda de Vries en de inmiddels gestopte Diane Valkenburg. Mogelijk vinden enkele teamleden onderdak bij de allroundtak van de nieuwe iSkate-formatie Team Plantina. Na enkele afrondende gesprekken zal de precieze samenstelling van het team van trainer Gianni Romme komende week bekend gemaakt worden.

Lees al het transfernieuws in ons speciale transferdossier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan