Tickets
Shop
Nieuws 15 jan 2016

Inlinetoppers gaan langebanen in Inzell

Verschillende internationale inline-skatetoppers gaan de komende maanden, in het kader van het nieuwe ontwikkelingsproject van de Kia Speed Skating Academy ‘Wheels to Ice’, in Inzell trainen op de langebaan.

Foto : Neeke Smit

Onder meer wereldkampioenen op de skeelers Gwendal Le Pivert (Frankrijk), Peter Michael (Nieuw-Zeeland), Yu-Ying Huang (Taiwan) en María José Moya Sepúlveda (Chili) zijn inmiddels gestart aan het project dat tot midden maart zal lopen.

De Kia Speed Skating Academy stelt zich met ‘Wheels-to-Ice’ ten doel om de interesse voor het langebaanschaatsen bij de inline-skaters te verhogen en deze te begeleiden bij hun eventuele overstap naar de sport.

De groep skeeleraars, die verder bestaat uit Dan Guo en Xin He uit China, de Taiwanesen Wei-Lin Tai en Yung Huang, Livio Wenger uit Zwitserland, de Nieuw-Zeelanders Reyon Kay, Jessica Louise van Bentum, Kierryn John Hughes en Josh Callum Whyte en Valentina Veronica Moya Sepúlveda uit Chili, zal in Inzell worden begeleid door Kalon Dobbin.

De oud-wereldkampioen inline uit Nieuw-Zeeland blikt enthousiast vooruit op de komende periode. "Het fysiologische talent voor schaatsen is aanwezig, maar deze groep wil zien of ze potentieel hebben in deze sport, voordat ze de beslissing nemen om verder te gaan met een gestructureerd trainingsprogramma", zegt hij.

Ook Marnix Wieberdink, oprichter van de Kia Speed Skating Academy, gelooft erg in het project. "Als inline skaters denken aan het maken van een overstap naar schaatsen, dan is dit programma het perfecte startpunt", zegt hij.

Wieberdink ziet bovendien voldoende perspectief voor de groep op de langebaan. "Hier zit zeker medaillepotentie tussen want de meesten zijn al wereldtop in het inlinen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan