Tickets
Shop
Nieuws 10 mei 2016

Doorstart Team Corendon definitief van de baan

Een doorstart van Team Corendon is definitief van de baan. BV Pro Skating, verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie van de ploeg, houdt na vijf jaren op te bestaan.

Foto : Margarita Bouma

Volgens directeur Chiel van Praag is gebleken dat het niet mogelijk is om een opvolger te vinden voor de na afgelopen seizoen afgehaakte hoofdsponsor. “Er zit na vijf mooie jaren met veel sportieve hoogtepunten niets anders op dan de BV te ontmantelen”, zegt hij.

Van Praag laat weten blij te zijn dat veel van de schaatsers die voor Corendon uitkwamen, inmiddels een nieuwe ploeg gevonden hebben. Marrit Leenstra en Renz Rotteveel weten nog niet waar ze aan toe zijn, maar Lotte van Beek verkaste naar Team LottoNL-Jumbo, terwijl Marije Joling en Sjoerd de Vries zich aansloten bij, Team Victorie, de nieuwe ploeg van coach Desly Hill.

Vooral het initiatief dat de Australische samen met onder meer Michel Mulder nam, kan de goedkeuring van Van Praag wegdragen. “Het had misschien praktisch logisch geweest om aansluiting te zoeken bij Pro Skating BV maar ik snap dat men graag vanuit een geheel nieuwe opzet nu wil starten. Dat straalt veel passie uit en dat is mooi en wordt uiteraard gerespecteerd.

Lees al het transfernieuws in ons speciale transferdossier


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan