Tickets
Shop
Nieuws 20 okt 2016

Jan Blokhuijsen blij met jong talent in ploeg

Foto : Neeke Smit

Hij kreeg aanbiedingen aan de lopende band, maar koos begin mei met overtuiging voor Team Justlease.nl. Jan Blokhuijsen is vooral te spreken over de dynamiek binnen zijn nieuwe ploeg . “Aanstormend talent is belangrijk, dat was bij andere ploegen wel eens een ander verhaal."

De aanwezigheid van onder meer Melissa Wijfje en Marcel Bosker stemt de rijder uit Zuid-Scharwoude dan ook tevreden. “Ze zijn onbevangen. Iemand als Marcel wil naar de Olympische Spelen of het WK. Op die leeftijd had ik die dromen ook. Die gretigheid is mooi, want hij wil me op een gegeven moment ook gewoon pakken. Dat doet me denken aan vroeger, toen ik me aan andere rijders optrok.”

Die taak neemt Blokhuijsen nu zelf met alle plezier op zich. “Het voelt goed om hen naar een hoger plan te tillen en het is leuk om die groei te zien. Dan gaat de kwaliteit van mijn eigen trainingen natuurlijk ook omhoog, het is eigenlijk een win-winsituatie.”

‘TVM 2.0’

De keuze voor Team Juslease.nl is naar eigen zeggen de beste die hij had kunnen maken, vertelt de olympisch kampioen ploegenachtervolging. “Het programma is goed en ik kan mijn draai vinden."

Tot zijn eigen genoegen herkent Blokhuijsen veel trainingselementen uit zijn eerdere, succesvolle jaren bij de TVM schaatsploeg. Heel gek is dat ook niet; zijn nieuwe coach Rutger Tijssen was destijds assistent-trainer, de rol die zijn oud TVM-ploeggenoot Wouter Olde Heuvel dan weer heeft bij zijn nieuwe ploeg. “Maar het is geen TVM 2.0 hoor”, benadrukt Blokhuijsen. “Het is écht Team Juslease.nl.”

“Ik train niet langer alleen, we zijn een volwaardige ploeg. We kunnen terugvallen op elkaar en ik ben niet meer mijn eigen stok achter de deur.”

Billen bloot

De juiste ploeg werd gevonden, maar hoe staat het eigenlijk met de ambities? “Ik wil terug naar mijn oude niveau. Weer 6.10, 6.11 kunnen rijden op een laaglandbaan en meedoen voor de titels”, luidt het ambitieus. Ondanks een vervelend virus waardoor hij in aanloop naar het winterseizoen werd geteisterd blijft Blokhuijsen met de de KNSB Cup en daarmee wereldbekerkwalificatie in zicht positief.

“Ik ben niet helemaal fit. Ik heb er zes weken last van dat virus gehad en heb een stuk minder kunnen trainen. Ik ga mijn uiterste best doen, maar ik moet met de billen bloot. Het niveau op de vijf kilometer is hoog."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan