Tickets
Shop
Nieuws 05 dec 2014

Wüst: 'Appels met peren vergelijken'

Met een tijd van 4.01,55 greep Ireen Wüst de zege op de 3000 meter. De pupil van Marianne Timmer en Gianni Romme was tevreden met haar optreden. "De laatste twee ronden waren niet om over naar huis te schrijven, maar over de eerste vijf ben ik heel tevreden."

Foto : Francois Wieringa

"Het was alweer een tijdje geleden dat ik een drie kilometer gereden had. De laatste was in Obihiro. Het werd dus wel weer eens tijd", zei Wüst die vorige week een aantal dagen in Spanje de zon en de fiets had opgezocht. Samen met oud-schaatser en trainingspartner Freddy Wennemars liet ze het ijs even links liggen.

"Dat was lekker. Normaal ben je continu bezig met het schaatsen en de technische details. Nu kon ik even een weekje in de zon 'dom trainen'. Niet op de details letten, maar gewoon zo snel mogelijk een berg op rijden en kijken of ik Freddy eraf kon rijden. En dat lukte."

Toen ze in Berlijn op de ijsbaan aankwam voelde Wüst zich meteen een stuk beter dan voor het trainingskampje. "Ik was zowel fysiek als mentaal verfrist en het was leuk om weer bij het team aan te sluiten."

Achtereekte

Wüst won de A-divisie, maar zette niet de snelste 3000 meter van de dag op het scorebord. Dat deed Carlijn Achtereekte in de B-groep met 4.00,80. Dat de pupil van Jillert Anema eerder die dag ruim sneller was deed Wüst niet veel. 

"Ik had het zelfde vorig jaar hier met Jorien ter Mors. Pak dus mijn teksten van vorig jaar er maar bij: het is appels met peren vergelijken." 

De Continu-rijdster wilde daarmee niets afdoen aan de prestatie van Achtereekte, die de 3000 meter in een kwartetstart reed en dus al snel een richtpunt voor zich had. "Ik kan niet anders zeggen dan dat het een hele snelle tijd is", benadrukte Wüst. 

"En volgende week in Heerenveen kunnen we vergelijken. Dan rijden we allemaal in de A-groep", blikte ze vooruit naar de wereldbekerwedstrijd in Thialf.

Volg alles over de World Cup in Berlijn op onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan