Tickets
Shop
Nieuws 19 dec 2014

Team Stressless naar Topdivisie

Karlo Timmerman kan dit seizoen nog naar de Topdivisie. Het langebaanteam van de teruggekeerde marathonrijder, Team Stressless, heeft van de KNSB toestemming gekregen om per direct als ploeg deel te nemen aan de Topdivisie van de KPN Marathon Cup.

Foto : Glenn Wassenbergh

Manager/coach Bart Veldkamp is blij met de entree van Team Stressless in de marathon. “Dit is een mooie stap voorwaarts voor ons team, dat gelooft in een multidisciplinaire aanpak."

"Het idee was om met ingang van komend seizoen een marathonploeg op te zetten, maar omdat de dit seizoen teruggekeerde Karlo Timmerman grote stappen voorwaarts zet en wij van de KNSB de kans krijgen om per direct in te stromen op het hoogste niveau, is het moment nu daar", zegt hij op de website van de ploeg

Vooral voor Timmerman is de overstap naar de Topdivisie belangrijk. Bij zijn terugkeer in de marathon was hij veroordeeld tot de Eerste Divisie, maar won daar al vier wedstrijden. Nu kan hij zijn geluk beproeven op het hoogste niveau. "Dit is fantastisch nieuws. Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik weer een stap kan maken in mijn niveau. Vanaf komend seizoen verwacht ik ook echt weer voor de winst te kunnen gaan."

Naast de leden van de langebaanploeg, Bart Swings (België), Karlo Timmerman (Nederland), Haralds Silovs (Letland) en Alexej Baumgärtner (Duitsland) wordt het team in de marathon aangevuld met Maarten Swings, de broer van Bart. De eerste wedstrijd van het nieuwe marathonteam is zaterdag 20 december in Groningen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan