Tickets
Shop
Nieuws 05 dec 2014

Michel Mulder definitief naar brons op 500 meter

Michel Mulder heeft vrijdag bij de ISU World Cup in Berlijn definitief brons veroverd op de 500 meter. Omdat Jan Smeekens opnieuw mocht rijden was dat lange tijd nog niet honderd procent zeker.

Foto : Sander Chamid

De Nederlands kampioen op de kortste sprintafstand kwam in de slotrit uit tegen de grote favoriet Pavel Kulizhnikov. De Rus ging onderuit en hinderde Smeekens daarbij dusdanig dat hij in een re-skate alsnog de kans kreeg om een snelle tijd neer te zetten.

Dat lukte niet, want Smeekens kwam in zijn tweede race niet eens aan zijn tijd uit de 'eerste omloop' (35,50). De 'Japanner uit Salland' moest zodoende genoegen nemen met de veertiende plaats.

Michel Mulder reed in de eerste rit een tijd van 35,12 . Zijn Poolse tegenstander Artur Was klokte 35,01, een tijd die uiteindelijk goed bleek voor het goud. De Canadees Laurent Dubreuil ging met het zilver aan de haal (35,09).

Voor Michel Mulder was het in Berlijn zijn eerste internationale optreden dit seizoen op de langebaan. Hij gaf vorige maand de voorkeur aan de WK inline-skaten in Argentinië. Daardoor miste de 28-jarige Zwollenaar de World Cups in Japan en Zuid-Korea.

Hein Otterspeer werd dankzij zijn 35,45 dertiende. Pim Schipper zette een tijd van 35,58 op het bord en moest het met die tijd doen met de zestiende plek.

Volg alles over de World Cup in Berlijn op onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan