Tickets
Shop
Nieuws 19 dec 2014

Alleen Nenzi is Polen te snel af bij WK studenten

Na de tweede dag van het WK voor studenten in Almaty staat de Poolse equipe op zes medailles. Alleen Mirko Giacomo Nenzi uit Italië wist de Poolse hegemonie te doorbreken. Nederland tekende vrijdag voor het eerste eremetaal van het toernooi op de team pursuit voor dames.

Foto : Sander Chamid

Op de 1000 meter voor heren trok de Nenzi aan het langste eind. Hij reed 1.11,08. Vlak daarachter werd de Pool Piotr Michalski in 1.11,10 tweede. Het brons ging naar Fjodor Mezentsev in 1.11,55. Hij zou de enige zijn die vrijdag de Polen van de zege afhield.

Karsten van Zeijl werd in Kazachstan op de kilometer zesde in 1.12,11. Joep Kalverdijk werd dertiende met 1.13.49. Op de zestiende plaats eindigde Niels Olivier met 1.13.95. Jeffrey Doornbusch (1.15.23) vond zijn naam op de negentiende plaats terug.

Op de 5000 meter voor heren en de 1500 meter voor dames was het rood-wit van Polen wel weer op de bovenste trede van het podium te zien. Jan Szymanski was in 6.43,96 de snelste op de vijf kilometer, voor Michele Malfati (6.47,09) en de Pool Adrian Wielgat (6.51,69). Voor de winnaar was het al de tweede gouden medaille op de WK. Donderdag had hij al de 1500 meter op zijn naam geschreven.

Beste Nederlander was Simon Borsen op de vijfde plaats. Hij kwam tot een tijd van 7.01,33. Feiko Bierman werd namens de Oranje-equipe negende in 7.06,23.

Net als Szymanski pakte ook Katarzyna Wozniak haar tweede gouden medaille van het toernooi. Zij won de schaatsmijl in 2.01,73 voor de Wit-Russische Marina Zujeva (2.02,52) en Jelena Sokhrjakjova (2.02.98) uit Rusland.

Aveline Hijlkema, Natasja Roest en Jessica Merkens reden op de ploegenachtervolging naar het brons in een tijd van 3.22,45. De winst op deze afstand ging wederom naar de Polen. Zij bleven met 3.12,75 de Russische damesploeg (3.17,22) voor.