Tickets
Shop
Nieuws 14 nov 2014

Smeekens: 'Niet voor niets naar Azië'

Jan Smeekens is in Obihiro het seizoen goed begonnen. Bij de eerste World Cup won hij de 500 meter. “Het was een mooie rit”, concludeert Smeekens. “En winnen is altijd goed.”

Foto : Neeke Smit

Daar waar Clafis-coach Jillert Anema zijn rijders thuis hield en een aantal schaatsers twijfelden over deelname aan de eerste twee World Cups, is de reis naar Obihiro en Seoul voor Jan Smeekens een serieus verhaal. Hij wilde er meteen meedoen om de prijzen. “Ik wilde niet voor niets naar Azië. Ik wilde alles eruit halen en dat is vandaag goed gelukt.”

Toch viel het de rijder van TEAMLottoNL-Jumbo mee dat hij ondanks zijn korte verblijf in Japan meteen al zo goed rijdt. “We zijn dinsdag aangekomen en woensdag voor het eerst het ijs op gegaan."

"Ik heb twee goede trainingen gereden en heb geprobeerd om enigszins in het Nederlands ritme te blijven en dat is goed gegaan”, zegt hij tegen schaatsen.nl. “Al blijven er natuurlijk nog verbeterpunten.”

De sprinter ziet nog mogelijkheden om zijn start net wat feller te krijgen en ook zijn laatste honderd meter kunnen nog wat beter.

Op zondag krijgt Smeekens de kans om die verbeteringen in de praktijk te brengen en zijn tweede overwinning van het weekend binnen te slepen. “Ik ga er met dezelfde instelling in als vandaag en dan kan ik er weer wat moois van maken.”

Volg alles rondom de ISU World Cup in Obihiro via onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan