Tickets
Shop
Nieuws 10 nov 2014

Shorttrackster Fan sprint naar wereldrecord

Shorttrackster Kexin Fan heeft het wereldrecord op de 500 meter verbroken. Bij de eerste wereldbekerwedstrijd op het snelle ijs van de Olympic Oval in Salt Lake City dook ze onder de mondiale toptijd van landgenote Meng Wang.

Foto : Sander Chamid

Fan noteerde in de halve finales een tijd van 42,504 seconden en was daarmee negenhonderdste van een seconde sneller dan het wereldrecord uit 2013. Ze won bij de Olympische Spelen in Sotsji zilver op de 1000 meter.

De Chinese greep zondag ook het goud op de sprint, maar bleef in die rit tweetiende boven haar eerdere toptijd. Arianne Fontana legde beslag op het zilver. Daarmee zorgde de vijfvoudig Europees kampioene al voor haar tweede plak van het weekeinde. Zaterdag pakte ze brons op de 1500 meter. Marianne St-Gelais, een dag eerder nog winnares van de 1000 meter, was op de sprint goed voor het brons.

Op de 1000 meter zegevierde de Zuid-Koreaanse Suk-Hee Shim en greep daarmee haar tweede gouden plak deze wereldbeker. Haar landgenote Alang Kim greep het zilver, voor de Canadese Valerie Maltais.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan