Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2014

Kodaira steekt Lee naar de kroon

Sinds maart 2013 had Sang-Hwa Lee geen 500 meter meer verloren, maar bij de World Cup in Seoul maakte Nao Kodaira een einde aan de zegereeks van de Koreaanse. De Japanse pupil van Marianne Timmer won de wedstrijd in 38,05. Lee werd tweede in 38.18.

De derde plek was voor de Duitse Judith Hesse die 38,95 noteerde. Floor van den Brandt eindigde niet ver daarachter op een mooie vierde plaats in 39,00.

De rijdster van Team Afterpay was verguld met haar resultaat. "Het is mooi om mijn naam op de vierde plek te zien staan. Het was een stabiele race, weer beter dan vorige week. Ik leer elke keer iets bij, ook nu heb ik wel weer wat verbeterpunten uit de rit gehaald. Zo worden de races steeds constanter. Het gaat geweldig", liet ze weten.

Thijsje Oenema en Bo van der Werff reden beiden 39,08, maar Oenema was in duizendsten net wat sneller. Zij werd achtste, Van der Werff negende. Margot Boer viel tegen. Zij reed 39,12 en werd tiende.

Eerder op de dag reed Anice in de B-groep een tijd van 39,25.

In de stand om de wereldbeker leidt Lee met 280 punten voor Kodaira (260). Hesse (151) staat derde en de beste Nederlandse is Van den Brandt (141) op de vierde plaats.

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan