Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2014

Das en Ntab winnen in B-groep

Anice Das en Daidai Ntab hebben bij de ISU World Cup de 500 meter in de B-divisie gewonnen. Das was bij de dames de snelste in 39,25 en Ntab noteerde bij de heren 35,81.

Foto : Sander Chamid

Das was met haar tijd niet zo tevreden, maar wel met het resultaat. "Ik open nog niet zo hard als ik zou kunnen en ik moet nog wel wat sterker worden. Maar winst in de B-groep is goed, dat was het doel: weer in de A-groep rijden", vertelde ze na afloop.

Debutant Ntab voldeed aan zijn doelstellingen, zo liet hij weten. "Ik had het al in mijn hoofd zitten, maar dan moet je het nog wel doen."  Achter Ntab was Pim Schipper tweede in een tijd van 35,89.

Ook op de 5000 meter voor dames stonden twee Nederlandse rijdsters op het ijs in de B-groep. Rixt Meijer kwam tot een tweede tijd van 7.16,68, achter Russin Olga Graf (7.15,11) en Lisa van der Geest kwam tot plek zeven in de B-divisie met 7.30,55.

Met hun resultaten mogen Das, Ntab en Schipper zich opmaken voor promotie naar de A-divisie, voor Meijer en Van der Geest geldt dat niet.

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan