Tickets
Shop
Nieuws 31 okt 2014

Tweede plaats voor Bergsma een opluchting.

De tweede plaats op de 5000 meter kwam voor Jorrit Bergsma als een opluchting. De Clafis-rijder had er aanvankelijk weinig vertrouwen in dat hij goed zou rijden. “Het ging de laatste tijd een beetje moeizaam allemaal”, zei hij.

Foto : Sander Chamid

“Ik was fysiek wel in orde, maar technisch liep het niet. Nog deze ochtend bij de training ook niet”, zei Bergsma. “Misschien had ik de focus net op de verkeerde details gelegd, maar nu ging het prima.”

“Ik moet er soms een beetje inkomen. Meestal komt dat bij de wedstrijden wel, maar het gebeurde bij de laatste trainingswedstrijden niet", zei hij.

Op de KPN NK Afstanden kwam Bergsma toch in zijn slag, net op tijd. Daarmee pakte hij het zilver achter winnaar Sven Kramer: een bekend beeld. “Het is altijd weer hetzelfde”, lachte de Fries.

Uiteindelijk was Bergsma behoorlijk tevreden met zijn plek in de einduitslag. Het verschil met Sven Kramer was niet zo groot, vond hij. “Ik zat er nog best wel dicht op.”

Tien kilometer

Het geeft de pupil van Jillert Anema vertrouwen in de tien kilometer van zondag. “Die zal wel beter gaan, want het tempo ligt daar wat lager. Dan kan ik iets beter in mijn slag komen.”

Een voorschot op de titel wil hij echter niet nemen, daarvoor is hij te bescheiden. “We zien wel hoe het loopt.”

Al het nieuws en overige informatie over de KPN NK Afstanden is hier te bekijken.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan