Tickets
Shop
Nieuws 31 okt 2014

Leenstra na zilver: 'Het ging slecht'

Marrit Leenstra eindigde vrijdag bij de KPN NK Afstanden achter Ireen Wüst als tweede op de 1500 meter, maar was alles behalve tevreden met haar prestatie.

Foto : Sander Chamid

“Ik had een tijd van 1.55 in mijn hoofd en dan kom ik uit op 1.57 dus dan heb ik niet echt een goede rit gereden”, zegt de rijdster van Team Corendon tegenover schaatsen.nl.

En dat terwijl het gevoel tijdens de voorbereiding nog zo goed was bij Leenstra. “Tijdens trainingswedstrijden ging het veel lekkerder, maar nu was het vanaf het begin gewoon te langzaam.”

Ook het feit dat haar race voldoende bleek voor het zilver deed niets af aan de teleurstelling bij Leenstra. “Het waren wel zware omstandigheden, maar dat neemt niet weg dat het een hele tijd geleden is dat ik 1.57 heb gereden, dus daar wordt de tijd niet beter van.”

Geen verklaring

Een verklaring voor haar magere tijd heeft Leenstra echter niet. “Ik voelde me gewoon goed, misschien iets minder dan in Inzell waar het wel heel snel ging, maar alsnog ging het niet slecht en dan gaat het in deze rit dus wel slecht.”

Desondanks heeft Leenstra goede hoop dat ze in de loop van het toernooi beter zal worden. “Als ik aan morgen denk, verwacht ik dat de drie kilometer wel heel zwaar gaat worden, maar de 1000 meter zie ik absoluut zitten.”

Al het nieuws en overige informatie over de KPN NK Afstanden is hier te bekijken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan