Tickets
Shop
Nieuws 23 jan 2015

Verweij: 'Het wordt wel wat veel allemaal'

Koen Verweij zette vrijdag bij de selectiewedstrijden voor de WK Afstanden samen met Kjeld Nuis de snelste tijd neer op de 1500 meter, maar vanzelf ging dat absoluut niet voor de Noord-Hollander.

Foto : Sander Chamid

“Ik heb er echt hard voor moeten werken. De omstandigheden waren ook zwaar en het ijs was niet heel snel. Ik hoorde ook dat er een vlak voor deze wedstrijd een kidscup was en dat het ijs er niet uitzag. Dat werkt natuurlijk ook niet mee”, zegt Verweij na afloop van zijn race.

Bovendien speelde de vermoeidheid de rijder van Team Corendon wel enigszins parten. “Na al die wedstrijdweekenden wordt het wel wat veel allemaal. Bij het NK Sprint merkte je dat ook al. Sprinters hebben alle tijd om naar dat toernooi toe te werken, terwijl ik twee allroundtoernooien in drie weken rijd.  Qua fitheid is dat niet echt lekker. Dan kan je niet rijden zoals je wil en dat merk ik hier ook.”

Misschien juist daarom deed het feit dat hij samen met Nuis de snelste was Verweij goed. “Dat is wel erg lekker. We gaan nu gewoon door. Straks op trainingskamp richting de WK Afstanden en daar alles op de 1500 meter gooien.”

Aanwijsplek

De afgelopen weken werd er de nodige kritiek geuit op de selectiecommissie van de KNSB, die weigerde bijvoorbeeld Sven Kramer en Jorrit Bergsma vooraf aan te wijzen voor de 5000 meter bij de WK. Voor Verweij zelf was dat absoluut geen item.

“Ik heb dit seizoen alleen bij het NK en EK Allround goede 1500 meters gereden. Dat is gewoon te mager om aangewezen te worden, dat vind ik zelf ook. Als je naar mijn prestaties van vorig jaar had gekeken, toen ik een Nederlands record reed en World Cups won, dan had het een ander geval geweest, maar nu moest ik hem echt zelf verdienen en dat heb ik gedaan.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan