Tickets
Shop
Nieuws 14 jan 2015

Mariska Huisman zet punt achter haar carrière

Mariska Huisman zet een punt achter haar schaatscarrière. De 31-jarige Noord-Hollandse maakt het huidige seizoen nog wel af, maar daarna is het mooi geweest, zo laat ze weten in Nieuwsuur.

Foto : Neeke Smit

De rijdster van Haardhout.com bekent al eerder op het punt gestaan te hebben om te stoppen. Na het plotselinge overlijden van haar broer Sjoerd Huisman was ze even klaar met sporten.

"Toen heb ik mijn schaatsen in de hoek gegooid en ik dacht: ik ga niet meer schaatsen. Maar na drie dagen op de bank zitten, wilde ik weer doen wat ik leuk vind en dat is toch schaatsen", aldus Huisman.

Bij haar rentree was Huisman direct weer de beste bij het Open NK op de Weissensee, waarna ze de knoop doorhakte om nog een jaar door te gaan. "Toen voelde stoppen als opgeven. Ik wilde zo niet terugkijken op mijn laatste schaatsjaar. Daarom ben ik doorgegaan en is dit mijn laatste seizoen."

Huisman kent een uiterst succesvolle loopbaan. Zo veroverde ze onder meer drie keer de nationale marathontitel op kunstijs, was ze een keer de beste van Nederland op natuurijs en won ze op de Weissensee een keer de Alternatieve Elfstedentocht en twee keer het Open NK.

Huisman is niet de enige rijdster die na dit seizoen stopt met schaatsen. Eerder kondigden Foske Tamar van der Wal, Jolanda Langeland en Maria Sterk al aan hun carrière te zullen beëindigen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan