Met Start to Skate, een initiatief van de KNSB, kunnen volwassen skaters op een laagdrempelige manier kennismaken met de skatesport.

De eerste slagen op wieltjes kunnen zo gemaakt worden onder deskundige begeleiding en met andere skaters van vergelijkbaar niveau.

Een Start to Skate cursus bestaat gemiddeld uit drie tot vier avonden. Een cursusavond duurt circa 1,5 tot 2 uur waarin diverse onderwerpen als vallen, balans & stabiliteit, remmen, behendigheid en het skaten van een bocht aan de orde komen. De cursussen worden gegeven door trainers van de verschillende inline-skate verenigingen en skatescholen uit het land.

Om deel te kunnen nemen aan een Start to Skate cursus of clinic dient men zelf in het bezit te zijn van skates en beschermingsmaterialen (helm, knie, pols- elleboog bescherming). Mocht u nog meer vragen hebben over een Start to Skate cursus of clinic kunt u contact opnemen met start2skate@knsb.nl.

De inschrijving voor de clinics deze zomer is inmiddels gesloten. 

Online cursus

In het kader van Start to Skate kan je ook op schaatsen.nl de basisoefeningen vinden die bij de cursussen en clinics worden gebruikt. Zo kan je ook zelf de oefeningen thuis nog extra doen of je van tevoren voorbereiden.

Gedurende twaalf weken worden er elke twee weken nieuwe afleveringen online geplaatst. De eerste series instructievideo's staan inmiddels online. De laatste aflevering van de serie vind je direct door rechts op het plaatje te klikken of hieronder in het overzicht.