Tickets
Shop
Tips & Trucs 18 dec 2019

Gezond en fit de feestdagen door met deze 10 tips

De laatste dagen van het jaar staan altijd in het teken van gezelligheid, vrienden, familie en vooral veel eten. Hoe kom je die dagen een beetje ongeschonden door en zorg je ervoor dat je conditie op peil blijft? Begin het nieuwe jaar niet met extra kilo's van de feestdagen met behulp van de volgende tips.

Foto : Unsplash/Chad Madden

1. Een van de belangrijkste onderdelen van de feestdagen is natuurlijk het eten. Probeer jezelf niet al het lekkers te ontzeggen. Schep gerust van alles iets op, maar houd het bij kleine hoeveelheden.

2. Geen tijd om naar de ijsbaan te gaan tussen alle gezelligheid door? Ga lekker naar buiten voor een wandeling. Een beetje beweging is altijd beter dan stilzitten.

3. Probeer de dagen tussen de feestdagen door zo normaal en gezond mogelijk te eten.

4. Af en toe een oliebol of een stuk kerststol is natuurlijk heerlijk, maar probeer deze snacks af te wisselen met gezondere varianten zoals noten, fruit of groente.

5. Is het kerstdiner afgelopen en zijn de gasten naar huis? Ruim dan af en zet al het lekkers terug in de kast. Als het voor je neus blijft staan, neem je sneller iets.

6. Zorg dat je niet met een lege maag aankomt als je ergens heen gaat. In december staan er vaak veel lekkernijen op tafel en die zijn nog aantrekkelijker als je trek hebt. Als je niet uitgehongerd aan het feest begint, ben je minder snel geneigd jezelf vol te stoppen met al het lekkers.

7. Pas op met alcohol. Natuurlijk bevat het veel calorieën, maar het neemt ook nog eens de remming weg waardoor je sneller meer gaat eten. Champagne met mate dus.

8. Feestdagen voorbij? Ga snel weer aan de slag met gezond eten en voldoende bewegen. Ook leuk: doe jezelf een abonnement of rittenkaart voor de ijsbaan cadeau, dat helpt je het nieuwe jaar fit te beginnen.

9. Ga rond de feestdagen eens schaatsen met vrienden of familie. Een gezellig uitje voor iedereen en per half uur verbrand je al snel 228 kilocalorieën.

10. Vraag de kerstman om een mooie nieuwe schaatsoutfit. Dan ben je super gemotiveerd om je nieuwe spullen uit te proberen en moet je het ijs wel op. 

Vergeet vooral niet te genieten van de feestdagen en op naar een mooi en sportief nieuwjaar!

Meer tips lezen? Je vindt ze hier.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan