Tickets
Shop
Nieuws

Rabobank

Rabobank is vanaf seizoen 2018-2019 voor vier jaar partner van de KNSB. Vanuit de missie van de Rabobank ‘Growing a better world together’ gaan de Rabobank en de KNSB de schaatssport structureel versterken en vernieuwen. Belangrijke pijlers in het partnership zijn het versterken van lokale verenigingen, talentontwikkeling, topsport en voeding.

Versterking lokale verenigingen
De jeugd heeft de toekomst en daarom ondersteunt Rabobank graag het jeugdprogramma van de KNSB: IJSTIJD! Via lespakketten, gratis polsbandjes waardoor kinderen die komen schoolschaatsen nog een keer gratis of voordelig kunnen schaatsen en de IJSTIJD! Kidsclub willen KNSB en Rabobank zo veel mogelijk kinderen kennis laten maken met de schaatssport en zo de verbinding maken met de schaatsverenigingen. Naast de ondersteuning van lokale Rabobanken aan lokale tijdelijke kunstijsbanen in stadscentra en op dorpspleinen levert Rabobank ook vanuit dit partnership een bijdrage aan het voortbestaan van deze ijsbaantjes.

Talentontwikkeling
KNSB heeft sinds 2014 een nieuwe structuur voor talentontwikkeling ingevoerd metdiverse Regionale Talentencentra (RTC’s), waarin talenten vanuit hun lokale trainingsomgeving worden begeleid om de stap naar de landelijke en internationale top te maken. De Rabobank en KNSB hebben als doel de structuur van de RTC’s te verbeteren, lokale verenigingen, baanselecties en RTC’s met elkaar te verbinden en gezonde (sport)voeding als basis voor talentontwikkeling te implementeren.

Topsport
Een belangrijk element van de samenwerking is de verbinding tussen breedte- en topsport. De Rabobank is via TeamNL partner van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack en eventpartner van de EK Shorttrack in 2019. Rabobank is naamgevend hoofdsponsor van deHolland Cup; 8 wedstrijden waar talenten zich kunnen kwalificeren voor Nederlandse kampioenschappen. Yvonne van Gennip (meervoudig Olympisch winnares) is - naast haar rol als teammanager van de Nationale Selectie langebaan- ook ambassadeur voor de Rabobank.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan