Tickets
Shop
Nieuws

Toertochten

In Nederland worden veel verschillende inline-skate toertochten georganiseerd. Ook tijdens het WK Inline-skaten komt de toertocht aanbod. Op de laatste dag van het WK, zondag 8 juli, wordt de marathon verreden, zowel voor de profs als recreanten is er de mogelijkheid om te skaten over het WK-parcours.

Foto : Neeke Smit

Naast deze marathon worden er in Nederland diverse toertochten georganiseerd door verenigingen. Mede door het wereldkampioenschap worden de toertochten in Nederland dit jaar extra belicht! Zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om de leukste zomersport te ervaren!

In Gelderland worden de volgende toertochten voor recreanten georganiseerd:
- 24 maart 2018 - Lentebloesemtocht
- 10 juni 2018 - Nedereindse Berg SVU Skeelertoertocht. 
- 16 juni 2018 - Veluwe skeeler toertocht
- 16 juni 2018 - Maasdijk Marathon
- 23 juni 2018 - Skeelerklassieker Dabbelosepad
- 8 juli 2018 - Toertocht naar het WK in Arnhem
- 2 september 2018 - Skeeleren over Dijken

Naast bovenstaande toertochten worden er in Nederland nog meer toertochten georganiseerd, ook bij jou in de buurt. Klik hier voor het volledige overzicht van de toertochten.

Toertocht organiseren
De organisatie van een toertocht wordt vaak uitgevoerd door een vereniging. Om verenigingen en andere organisaties te ondersteunen bij het organiseren van een toertocht heeft de KNSB diverse documentatie beschikbaar. Mocht je als vereniging zelf een skate activiteit of toertocht willen organiseren, kijk dan op knsb.nl voor meer informatie. Of neem contact op met de KNSB via 088-489 2000.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan