Tickets
Shop
Nieuws

Wat is IJSTIJD!?

Het is IJSTIJD! Tijd om te gaan schaatsen. Samen met klasgenoten of vrienden. Wij laten kinderen zien hoe leuk, leerzaam en gezond schaatsen is. We kennen allemaal het heerlijke gevoel dat je krijgt als je buiten in de winter gaat schaatsen. Dit gevoel willen we graag overdragen aan de jongere generatie. Daarom laten we de jeugd kennis maken met de sport, ook als er geen natuurijs is.  

Kinderen kunnen les krijgen op school via onze lesboekjes. En bij gym kunnen ze via leuke oefeningen meer leren over schaatsbewegingen, zodat ze de eerste stappen kunnen zetten naar schaatsen. Bij een (tijdelijke) schaatsbaan in de buurt kan vervolgens alles wat geleerd is in de praktijk worden gebracht. Gezellig plezier maken met z’n allen en natuurlijk leren wat je moet doen om een goede schaatser te worden, net als zoveel andere Nederlanders. 

Er zijn allerlei leuke vormen van schaatsen, of je nu voor het eerst op de ijzers staat of al lekker vlot over het ijs glijdt. Voor elk niveau wordt er les gegeven aan kinderen door een echte schaatstrainer. Na een paar lessen zijn de kinderen misschien wel verkocht en dan kunnen ze lid worden van een schaatsvereniging.  

En als de kinderen smaak te pakken hebben, dan kunnen ze in de zomer gaan skaten!  Via SKATETIJD! kun je met clinics in contact komen met het rijden op wieltjes. Zo kun je het hele jaar door sporten!

Op schaatsen.nl/ijstijd is voor iedereen informatie te vinden over schaatsen. Je vindt er waar je schaatsen kunt kopen en waar je op moet letten, waar de (tijdelijke) ijsbanen zijn en hoe je je bij een vereniging kunt aansluiten. Daarnaast zijn er leuke filmpjes te vinden over schaatsoefeningen, die je zelf (met je kind) na kunt doen. Voor scholen zijn er oefeningen en lesboekjes te vinden om de leerlingen in aanraking te laten komen met de mooie sport. Ook verenigingen en ijsbanen kunnen meer informatie vinden over hoe ze zich bij dit initiatief kunnen aansluiten.   


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan