Heb je zin in een dagje winters plezier voor het hele gezin? Kom dan naar een van de IJSTIJD! Festivals, die de komende maand in heel het land gehouden worden. Op en rond de ijsbaan is van alles te beleven, voor jong en oud. Een dag vol verrassende activiteiten waaronder de IJSTIJD! Schaatssprong, de Croky IJspret Cup en 100% NL Freestyle Ice Skating Tour.

Natuurlijk kun je ook gewoon komen schaatsen, want dat is de basis van IJSTIJD!, een breed gedragen initiatief om de jeugd vaker op het ijs te krijgen. Tijdens het IJSTIJD! Festival is er op tien tijdelijke ijsbanen nog veel meer te beleven. Er is muziek en er wordt freestyle gedanst op het ijs. Je kunt er racen op een ijsfiets, of aansluiten in de polonaise om zo samen een record te breken. Langs de baan zo zijn er nog veel meer attracties voor jong en oud.

Het IJSTIJD! Festival maakt een complete tournee door Nederland, die begint op 8 december in Groningen en op 12 januari eindigt in Rotterdam. Het complete routeschema:

Groningen on Ice (zaterdag 8 december)
IJsbaan Middelburg (zaterdag 15 december)
Winters Delft (zondag 16 december)
Kurhausplein on Ice (Scheveningen) (zaterdag 22 december)
Bussum op IJs (donderdag 27 december)
Bergs Winterparadijs (vrijdag 28 december)
De Goudse IJsbaan (woensdag 2 januari)
IJsbaan Duiven (donderdag 3 januari)
Uden on Ice (vrijdag 4 januari)
Schaatsbaan Rotterdam (zaterdag 12 januari)

Het programma van het IJSTIJD! Festival ziet er als volgt uit:
11.00 – 12:00 uur en 15.00 – 16.00 uur Croky Icebyk Challenge
12.30 – 13.00 uur en 16.30 – 17.00 uur Croky Polonaise
19.00 – 20.00 uur Demo en clinic 100% NL Freestyle Ice Skating Tour

Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. Dit past in het maatschappelijk streven om kinderen meer te laten bewegen. De eerste stap is om 250.000 kinderen via het schoolschaatsen kennis te laten maken met de sport

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN. Er wordt samengewerkt met vele partijen. Schaatsscholen, schaatsverenigingen en basisscholen spelen een belangrijke rol. Croky, Daikin, Tonzon en Trachitol en mediapartners De Telegraaf en 100%NL hebben het jeugdschaatsplan eveneens omarmd.

Ook vijftig tijdelijke ijsbaantjes doen mee. Bij tien daarvan worden de IJSTIJD! Festivals gehouden. Meer informatie over IJSTIJD! vind je hier.