Tickets
Shop
Nieuws

Informatie voor verenigingen

IJSTIJD! is een landelijk initiatief om meer kinderen t/m 12 jaar kennis te laten maken met het schaatsen en doorstroming naar de verenigingen te stimuleren. De campagne IJSTIJD! is een initiatief van KNSB, Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN), Rabobank en Trachitol. 

Speerpunten IJSTIJD! voor verenigingen in het seizoen 21/22:

  1. Zichtbaarheid verenigingen: Kinderen kunnen door het hele land bij verenigingen leren schaatsen. IJSTIJD! stimuleert de deelname van scholen aan schoolschaatsen op tijdelijke ijsbanen. Na het schoolschaatsen worden kinderen geattendeerd op de mogelijkheden om te gaan schaatsen bij een vereniging in hun buurt.
  2. Landelijke campagne IJSTIJD!: Een campagne om het schaatsen en inlineskaten te promoten, gericht op verschillende momenten in het seizoen.
  3. Tijdelijke ijsbanen: Vanaf december zijn er tijdelijke ijsbanen in Nederland waarop kinderen schaatsplezier gaan beleven. Voor een vereniging de ideale kans om de vereniging en schaatssport te promoten. Wil jij graag samenwerken met een tijdelijke ijsbaan bij jullie in de buurt? Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen je graag op weg (i.v.m. met corona zijn er veel minder tijdelijke ijsbanen dan andere jaren).
  4. SKATETIJD!: Kinderen maken op een laagdrempelige manier kennis met inlineskaten. Wil je als vereniging aan de slag met clinics op basisscholen of wil je skeelertraining gaan geven? Laat het ons weten en wij helpen je op weg. Zo zijn er o.a. skatekarren beschikbaar met skatemateriaal.
  5. Schoolschaatsen: Heeft jouw vereniging een geweldig idee om meer kinderen uit jullie buurt enthousiast te maken voor schaatsen en/of inlineskaten? En kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Wij denken graag met je mee om meer jeugd in jullie buurt te enthousiasmeren.

Naast bovenstaande zijn de welbekende lespakketten, scholingsdagen (Schaatsen/skaten is leuk) ook beschikbaar.

Toolkit - communicatie
Wil je IJSTIJD! lokaal promoten en ben je op zoek naar afbeeldingen, logo’s, teksten? Gebruik dan onderstaande documenten. De afbeeldingen kunnen rechtenvrij worden gebruikt voor uitingen rondom IJSTIJD! op bijv. sociale media:

IJSTIJD! logo - klik hier
IJSTIJD! Mascotte - klik hier
IJSTIJD! banner 1 - klik hier
IJSTIJD! banner - klik hier
Voorbeeldtekst voor sociale media - klik hier 
IJSTIJD! social visual - klik hier

Video – promotievideo voor scholen – 
klik hier
Video – promotievideo voor verenigingen – klik hier

Vragen en meer informatie
Heb je vragen over de mogelijkheden voor jullie vereniging? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ijstijd@knsb.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan