IJSTIJD! is een landelijk initiatief om meer kinderen t/m 12 jaar kennis te laten maken met het schaatsen en doorstroming naar de verenigingen te stimuleren. De campagne IJSTIJD! is een initiatief van KNSB, Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN), Rabobank en KPN. 

De kinderen krijgen, na het schoolschaatsen, een polsbandje of promotiebrief met unieke code, om via het digitale platform op ijstijd.schaatsen.nl nog een keer te kunnen schaatsen bij een vereniging of ijsbaan. Met een aantrekkelijk vervolgaanbod hebben verenigingen een mooie kans dat  schoolschaatsers komen schaatsen. 
Met de ervaring van het eerste jaar IJSTIJD! kunnen verenigingen gericht aan de slag met passende activiteiten.

Kansen voor de schaatsvereniging in jaar 2 van IJSTIJD!

  • Samen met de KNSB op zoek naar wat wél werkt voor het werven van jeugd en organiseren van succesvolle activiteiten.
  • Op basis van succesvolle voorbeelden aan de slag gericht op bestaand schoolschaatsen. Óf indien verder van de ijsbaan af met de scholen uit je eigen omgeving een leuke activiteit organiseren.
  • 250.000 kids krijgen een polsbandje of promotiebrief met unieke code. Hiermee krijgen ze toegang tot een aanbod van schaatsverenigingen, ijsbanen en schaatsscholen om nog eens te komen schaatsen.
  • Zichtbaarheid van het vervolgaanbod van verenigingen op ijstijd.schaatsen.nl.
  • Voor leerkrachten en buurtsportcoaches zijn scholingsdagen, lespakketten en een e-learning programma beschikbaar.
  • Op aanvraag een verenigingsavond met workshops voor verenigingstrainers, clubbestuurders en jeugdcommissieleden. Met een workshop FUNdamentals en een workshop over ledenwerving en een modern sportaanbod. Neem contact op voor meer info.

Aanmaken vervolgaanbod op aanbod.schaatsen.nl
Verenigingen kunnen gedurende het seizoen op aanbod.schaatsen.nl één of meerdere activiteiten aanmaken. Registreer de vereniging en maak een activiteit of serie activiteiten aan. Deze activiteit wordt zichtbaar op ijstijd.schaatsen.nl, waar kinderen het polsbandje verzilveren en proefles bij jullie vereniging kunnen volgen. 
Ga als vereniging snel naar aanbod.schaatsen.nl en creëer jullie vervolgaanbod. 

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van het vervolgaanbod? Bekijk dan hier de handleiding

Toolkit - communicatie
Wil je IJSTIJD! lokaal promoten en ben je op zoek naar afbeeldingen, logo’s, teksten? Gebruik dan onderstaande documenten. De afbeeldingen kunnen rechtenvrij worden gebruikt voor uitingen rondom IJSTIJD! op bijv. sociale media:

IJSTIJD! logo - klik hier
IJSTIJD! Mascotte - klik hier
IJSTIJD! banner 1 - klik hier
IJSTIJD! banner - klik hier
Voorbeeld tekst voor sociale media - klik hier 
IJSTIJD! social visual - klik hier

Video – promotievideo voor scholen – 
klik hier
Video – promotievideo IJSTIJD! – klik hier
Video – Aanmaken vervolgaanbod voor verenigingen – klik hier

Vragen en meer informatie
Heb je vragen over de mogelijkheden voor jullie vereniging? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ijstijd@knsb.nl.