Tickets
Shop
Nieuws

Informatie voor verenigingen

IJSTIJD! is een landelijk initiatief om meer kinderen t/m 12 jaar kennis te laten maken met het schaatsen en doorstroming naar de verenigingen te stimuleren. De campagne IJSTIJD! is een initiatief van KNSB, Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN), Rabobank en Trachitol. 

De kinderen krijgen, na het schoolschaatsen, een diploma mee naar huis, om via het digitale platform schaatsen.nl/GaSchaatsen een proefles te volgen bij een vereniging. Met een aantrekkelijk vervolgaanbod hebben verenigingen een mooie kans dat  schoolschaatsers komen schaatsen. 

Speerpunten IJSTIJD! voor verenigingen in het seizoen 20/21

  • IJSTIJD! Stimuleringsfonds: Heeft jouw vereniging een geweldig idee om meer kinderen uit jullie buurt enthousiast te maken voor schaatsen en/of inlineskaten? Maar kom je nog wat geld tekort om dat plannetje uit te voeren? De KNSB en haar partners geven jouw vereniging graag een steuntje in de rug via het nieuw opgerichte IJSTIJD! Stimuleringsfonds. Klik hier voor meer informatie
  • Vervolgaanbod op het platform schaatsen.nl/Gaschaatsen: Kinderen kunnen door het hele land bij verenigingen leren schaatsen. Om kinderen hierop te wijzen wordt er tijdens de IJSTIJD! Campagne de website schaatsen.nl/gaschaatsen gepromoot. IJSTIJD! stimuleert de deelname van scholen aan schoolschaatsen en benadert kinderen actief met verwijzing naar het platform schaatsen.nl/gaschaatsen voor het lokale vervolgaanbod. Zorg als vereniging ervoor dat je zichtbaar bent met jullie aanbod op de website. (De website wordt tevens ingezet bij andere landelijke promotie acties rondom schaatsen en inlineskaten.)
  • Landelijke campagne IJSTIJD!: Een campagne om het schaatsen en inlineskaten te promoten, gericht op verschillende momenten in het seizoen. Denk hierbij aan promotie als de kunstijsbanen en de tijdelijke ijsbanen weer open gaan.
  • SKATETIJD!: Kinderen maken op een laagdrempelige manier kennis met inlineskaten. Hierbij ligt de focus dit jaar op de inzet van skatekarren op scholen. Verenigingen in de buurt van deze scholen worden hierbij betrokken voor een mogelijke samenwerking. Wil jij als vereniging aan de slag met clinics voor basisschoolkinderen? Laat het ons weten en wij helpen je op weg.

Naast bovenstaande zijn de welbekende lespakketten, scholingsdagen (Schaatsen/skaten is leuk) ook beschikbaar

Aanmaken vervolgaanbod op Schaatsen.nl/GaSchaatsen
Verenigingen kunnen gedurende het seizoen vervolgaanbod aanbod aanmaken voor op de pagina schaatsen.nl/GaSchaatsen. Registreer de vereniging op www.clubbase.nl en maak een activiteit of serie activiteiten aan. Deze activiteit wordt zichtbaar op www.schaatsen.nl/GaSchaatsen. Niet alleen tijdens de IJSTIJD! Campagne maar ook tijdens andere landelijke / regionale campagnes is jullie vervolgaanbod zichtbaar. 

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van het vervolgaanbod? Stuur een e-mail naar gaschaatsen@knsb.nl

Toolkit - communicatie
Wil je IJSTIJD! lokaal promoten en ben je op zoek naar afbeeldingen, logo’s, teksten? Gebruik dan onderstaande documenten. De afbeeldingen kunnen rechtenvrij worden gebruikt voor uitingen rondom IJSTIJD! op bijv. sociale media:

IJSTIJD! logo - klik hier
IJSTIJD! Mascotte - klik hier
IJSTIJD! banner 1 - klik hier
IJSTIJD! banner - klik hier
Voorbeeldtekst voor sociale media - klik hier 
IJSTIJD! social visual - klik hier

Video – promotievideo voor scholen – 
klik hier
Video – promotievideo voor verenigingen – klik hie

Vragen en meer informatie
Heb je vragen over de mogelijkheden voor jullie vereniging? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ijstijd@knsb.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan