IJSTIJD! is een nieuw landelijk initiatief om meer kinderen t/m 12 jaar kennis te laten maken met het schaatsen en doorstroming naar de verenigingen te stimuleren. Dit seizoen loopt de campagne IJSTIJD!, een initiatief van KNSB, Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN), Rabobank en KPN. Met IJSTIJD! krijgen heel veel kinderen tot en met 12 jaar, via het schoolschaatsen de kans om kennis te maken met schaatsen.

De kinderen krijgen, na het schoolschaatsen, een polsbandje met unieke code, om via het digitale platform op ijstijd.schaatsen.nl nog een keer te kunnen schaatsen. Door het creëren van een mooi vervolgaanbod en de landelijke promotie en publiciteit hebben verenigingen de zekerheid dat vele  schoolschaatsers het aanbod zien. Het vervolgaanbod kan bestaan uit bijv. een proefles of andere activiteit van de vereniging of schaatsschool.

Kansen voor jullie schaatsvereniging

  • 250.000 kids krijgen na het schoolschaatsen een polsbandje met unieke code. Hiermee krijgen ze toegang tot een aanbod van schaatsverenigingen, ijsbanen en schaatsscholen om nog eens te komen schaatsen.
  • Zichtbaarheid van het vervolgaanbod van verenigingen op ijstijd.schaatsen.nl.
  • Leerkrachten en buurtsportcoaches worden ambassadeurs van het schaatsen, hiervoor zijn scholingsdagen, lespakketten en een e-learning programma beschikbaar.
  • Verenigingsavond met workshops op jullie ijsbaan voor verenigingstrainers, clubbestuurders en jeugdcommissieleden. Zo is er een workshop Schaatsen is Fun op basis van FUNdamentals. En ook een workshop van experts over ledenwerving en een modern sportaanbod. Klik hier voor meer informatie.

Aanmaken vervolgaanbod op aanbod.schaatsen.nl
Verenigingen kunnen gedurende het seizoen op aanbod.schaatsen.nl één of meerdere activiteiten aanmaken. Registreer de vereniging en maak een activiteit of serie activiteiten aan. Deze activiteit wordt zichtbaar op ijstijd.schaatsen.nl, waar kinderen het polsbandje verzilveren en proefles bij jullie vereniging kunnen volgen. 
Ga als vereniging snel naar aanbod.schaatsen.nl en creëer jullie vervolgaanbod. 

Vragen en meer informatie
Heb je vragen over de mogelijkheden voor jullie vereniging? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ijstijd@knsb.nl.