IJSTIJD! is een nieuw landelijk initiatief om meer kinderen t/m 12 jaar kennis te laten maken met het schaatsen en doorstroming naar de verenigingen te stimuleren. Vanaf oktober 2018 start de campagne IJSTIJD!, een initiatief van KNSB, Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN), Rabobank en KPN. Met IJSTIJD! krijgen heel veel kinderen tot en met 12 jaar, via het schoolschaatsen de kans om kennis te maken met schaatsen.

De kinderen krijgen, na het schoolschaatsen, een polsbandje met unieke code, om via het digitale platform op schaatsen.nl/ijstijd nog een keer te kunnen schaatsen. Door het creëren van een mooi vervolgaanbod hebben verenigingen de zekerheid dat het aanbod door een grote groep schoolschaatsers gezien gaat worden. Het vervolgaanbod kan bestaan uit bijv. een proefles of andere activiteit van de vereniging of schaatsschool.

IJSTIJD! is een initiatief waarbij er landelijk promotie en publiciteit wordt gegenereerd.

Kansen voor jullie schaatsschool

  • 250.000 kids krijgen na het schoolschaatsen een polsbandje met unieke code. Hiermee krijgen ze toegang tot een aanbod van ijsbanen, schaatsscholen en schaatsverenigingen om nog eens te komen schaatsen.
  • Zichtbaarheid van het vervolgaanbod van jullie schaatsschool op schaatsen.nl/ijstijd.
  • Leerkrachten en buurtsportcoaches worden ambassadeurs van het schaatsen (scholingsdagen, lespakketten en een e-learning programma).
  • Scholingsdag met workshops op jullie ijsbaan voor combinatie functionarissen, instructeurs, verenigingstrainers en clubbestuurders.

Aanmaken vervolgaanbod op schaatsen.nl/ijstijd
Schaatsscholen kunnen gedurende het seizoen op aanbod.schaatsen.nl een vervolgaanbod plaatsen. Registreer de schaatsschool en maak een activiteit of serie activiteiten aan. Deze activiteit wordt zichtbaar op schaatsen.nl/ijstijd, waar kinderen het polsbandje verzilveren en proefles bij jullie kunnen volgen. 
Ga snel naar aanbod.schaatsen.nl en creëer jullie vervolgaanbod.

Vragen en meer informatie
Heb je vragen over de mogelijkheden voor jullie schaatsschool? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op via ijstijd@knsb.nl.