Tickets
Shop
Nieuws

Urban Sports Festival

De binnenstad van Arnhem vormt van 5 tot en met 8 juli het decor van het Urban Sports Festival tijdens het WK Inline- & Freestyle-skaten. Op de Weerdjesstraat, parkeerterrein Trans en de Markt krijgt iedereen de kans om te proeven aan urban varianten van diverse sporten.

Op de Urban Playground worden diverse clinics gegeven. Je kan op alle dagen gratis deelnemen! Uiteraard is het mogelijk om inlineskates onder te binden en je skills te testen in het skatepark, met leuke hindernissen. Naast de inline clinic zijn er ook allemaal andere urban sporten te doen. Ga over de obstakel baan van fabrikant NIJHA. Klim op een boulderrots waarop je kunt ervaren wat boulderen is. De bouldersport wint, als urban variant van wand- of rotsklimmen, aan populariteit. Hoe hoog durf jij te gaan?

Om een urban beleving van fietsen te krijgen, wordt een Pumptrack neergelegd. Met een BMX-fiets kan je over deze stoere baan leer je hoe het is om BMX'er te zijn. Ben je meer een hardloper? Ga dan eens freerunnen. Door middel van allerlei obstakels wordt een uitdagend parcours aangelegd, waar je onder begeleiding door- en overheen kunt stunten. Voor de liefhebbers van dans is er een clinic streetdance/hiphop te volgen. Hiphop is niet weg te denken uit het straatbeeld, het Urban Sports Festival is de uitgelezen kans om dit een keer te proberen.

In het Urban Sports Festival is een gaaf food truck festival geïntegreerd.

Datum: 5, 6, 7 en 8 juli 2018
Tijd: 9.00 – 21.00 uur
Locatie: Weerdjesstraat, Blauwe Golven, TRANS en de Markt
Tickets: gratis

Op straat sporten
Naast individuele sporten, zie je op straat zie al veel veld- of zaalsporten. Denk aan voetbal of basketbal. Maar wist je dat je ook op straat kunt hockeyen? Tijdens de clinic streethockey leer je tricks en trucs. Heb je die onder de knie, doe dan mee aan de challenge, een echte wedstrijd tussen twee teams om ze veel mogelijk goals te maken.

Als aanvulling op alle clinics zet fabrikant Nijha diverse urban materialen neer. Denk hierbij aan een obstacle run en een slackline. Ook zal Nijha diverse sportcontainers neerzetten, waar je urban sporten kunt uitproberen.

Profs aan het werk
Naast het actief deelnemen aan diverse clinics, is het mogelijk als toeschouwer de professionals aan het werk te zien. Op de dagen van het Urban Sports Festival voeren de freestyle skaters van 's morgen vroeg tot 's avond laat hun tricks uit op het freestyle terrein op de Trans.

De inlineskaters betreden gedurende deze dagen op het Roermondsplein het 400 meter parcours om daar de prijzen te verdelen. In het verlengde van de Weerdjestraat op Trans zullen de sprintkanonnen acte de présence geven bij de 100 meter sprint. Zowel deelname aan de clinics en activiteiten als het aanschouwen van de wedstrijden zijn geheel kosteloos.

Plattegrond evenementlocatie Arnhem


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan