Of je nu gaat schaatsen op een (half) open kunstijsbaan, in een overdekte hal of op natuurijs. Het is koud! De temperatuur kan verschillen van 13 graden in een hal tot maar liefst 20 (!) graden onder nul tijdens een natuurijstocht. Het is belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je prestatie om je hier goed op voor te bereiden.

Wij geven je tips over hoe je je kunt beschermen tegen de kou, maar ook over hoe je kunt werken aan je conditie, kracht of gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat krachttraining niet direct als doel heeft om spiermassa te kweken, maar dat schaatsers dat vaak ook doen om blessures te voorkomen? Meer van dit soort tips en weetjes lees je op schaatsen.nl en in de Sprint app. Heb jij de gratis Sprint app al gedownload?

Behaal jij de PyeongChang challenge?
Schaatsen is niet alleen goed voor je conditie en je gezondheid. Het is ook gewoon leuk om te doen en jezelf te verbeteren. Zo kan het juist een inspanning zijn waar jij van ontspant... Om schaatsen nog leuker te maken hebben we verschillende challenges in de Sprint app staan. Door de trainingen die je zelf doet op de kunstijsbaan, kun je deze challenges behalen.

De ultieme challenge van dit jaar? De PyeongChang challenge! Schaats jij vóór de Olympische Spelen begin februari 2018 dezelfde afstand als de afstand tussen Utrecht en PyeongChang? Dat zijn ruim 8000 kilometers en dus meer dan 2000 rondes. Schaats jij regelmatig en denk je dat je dit makkelijk lukt? Daag dan je schaatsmaatjes uit om als eerste deze challenge af te ronden. Weet jij zelf nog een leuke challenge die jij graag terug zou willen zien in de Sprint app? Mail ons dan via schaatsfan@schaatsen.nl en wie weet voegen we je challenge toe aan de app!

"Ik geef voornamelijk training", zegt Igor Pieters, trainer. "Hierdoor ben ik niet zo bezig met zelf beter leren schaatsen. Stiekem vind ik het toch erg leuk om te kijken welke challenges ik nog kan behalen. Dit daagt mij uit om zelf meer en beter te gaan schaatsen! Nu kan ik na iedere training de rondetijden mooi terugzien waardoor ik gelijk kan beoordelen of ik een goede trainer voor mijzelf ben of niet."

Bucketlist: Ik ga dit jaar…
Heb jij dit jaar een toertocht op de planning staan? Ga jij de uitdaging aan met jezelf op de Weissensee of wil jij dit jaar klaar zijn voor de Elfstedentocht, als die er ooit weer eens van gaat komen? In de Sprint app vind je niet alleen tips voor de juiste voorbereiding, maar ook interessante trainingsschema's. We hebben een paar gratis trainingsschema's in de app en je kunt extra trainingsschema's kopen voor €1,- euro per schema.

Heb je nog geen MYLAPS chip, maar wil je wel serieus gaan trainen voor jouw persoonlijke uitdaging? Misschien is een 'chip membership' iets voor jou. Chip member word je al voor €32,50 per jaar (inclusief MYLAPS-chip ter waarde van €36,- euro) en als KNSB-lid betaal je zelfs maar €29,95. Je ontvangt dan ook alle trainingsschema’s gratis. Lees hier alle voordelen over het chip membership. Wat staat er dit jaar op jouw schaats bucketlist?